Мъж насъска питбула си срещу професор в столичния кв. „Овча купел”

Премиерът на Испания обяви, че може да насрочи предсрочни избори

Менте намаления дебнат този Черен петък Ако на витрината пише “- 70%”, всички стоки трябва да са със 70 на сто по-ниски

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 21 ноември 2018

Дворът на кирилицата посрещна висши държавници от Бурятия, Калмикия и Чечня Откриха още 4 бюст-паметника в Алеята на писателите

Бумащина спира 30 млн. лв. за лекарите Всяка година касата пренасочва огромна сума от перо на перо

Искрен Веселинов: Оставката на Каракачанов не е актуална, той е изключително ефективен

Скандал с личния имейл на Иванка Ползвала го за служебна кореспонденция

Ердоган: Решенията на Европейския съд за правата на човека не обвързват Турция

Марияна Николова ще е новият вицепремиер Депутатите гласуват номинацията й утре по предложение на премиера Борисов

Данък за гледане на мач в кръчма Целта е да се защитят авторските права на телевизиите

Президентът: Не аз определям заплатата си, а Народното събрание Ще се срещна с Борисов, когато управляващите имат визия за справяне с корупцията, каза Румен Радев

22 млн. евро заем за 4 нови станции

Петролът поевтиня с още 5% само за ден

На 84 площадки в София учат децата на безопасност на движението Фандъкова: Повдигнахме над 330 и осветихме 200 пешеходни пътеки

Николай Нанков: Над 85 млн. лв. са проектите за ремонт на няколко участъка между Смолян, Девин и Кричим

Проектите за рехабилитация на няколко участъка между Смолян, Девин и Кричим с обща дължина близо 50 км. са на обща стойност над 85 млн. лв. с ДДС. Това става ясно от отговора на министър Николай Нанков до депутатите от ГЕРБ-Смолян д-р Даниела Дариткова и д-р Красимир Събев, съобщиха от пресцентъра на партията.

25674274_1745512942125899_1751871665_nС цел възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката и осигуряване условия за безопасност на движението на път Ш-866 Стойките – Широка лъка – Михалково – Кричим, Агенция „Пътна инфраструктура“ включи участъци от републиканския път в списък с отсечки, предложени за финансиране по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

За третокласния път е одобрена безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие и съфинансиране от държавния бюджет, като изпълнението на рехабилитация е разделена на три лота.

Лот 22 „Път Ш-866 Михалково – Граница ОПУ Смолян от км 66+857 до км 88+050, с обща дължина 21.193 км, област Смолян“ е на стойност 31 493 949 лв. с ДДС.

Лот 23 „Път Ш-866 Граница ОПУ Пловдив – Кричим от км 88+050 до км 103+341, с обща дължина 15.291 км, област Пловдив и област Смолян“ е финансово обезпечен с 24 422 831 лв. с ДДС.

За Лот 24 „Път Ш-866 Смолян – Стойките – Широка лъка от км 8+225.53 до км 11+557.32 и от км 26+600 до км 50+484.86, с обща дължина 27.217 км, област Смолян“ е одобрена сумата от 29 105 256 лв. с ДДС.

За лот 22, след отразяване на направени корекции и добавки по проектната документация, е издадено разрешение за строеж от 22.03.2018 г. За лот 23 към момента се процедират корекциите и допълненията по техническата документация, след което ще се пристъпи към издаване на разрешение за строеж.

Лот 22 и лот 23 предвиждат следните дейности: пътната настилка и пътният банкет да бъдат изцяло ремонтирани; пътният габарит да бъде уширен в рамките на съществуващия обхват на пътя; да се възстановят съществуващите отводнителни съоръжения и да се изградят нови такива; да се изградят нови подпорни и укрепителни стени и конзолни уширения; да се укрепят пътните откоси; на две места да бъдат изградени силови конструкции за обезопасяване на пътния скат; големите съоръжения да се ремонтират, а едно от тях да се удвои; предвижда се и ремонт на съществуващ тунел, включително изграждане на изцяло нова осветителна система в него; да се реконструира довеждащ водопровод за гр. Кричим; да бъде преместен съществуващ паметник; да се реконструира участък от уличното осветление в с. Михалково; вертикалната сигнализация и хоризонталната маркировка да бъдат изцяло обновени.

Техническите проекти за рехабилитация на лот 24 са приети от АПИ на експертен съвет и предстои тяхното утвърждаване. Изработен е комплексен доклад за оценка на съответствието.

С реализация на проекта за лот 24 ще се постигне възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на пътната настилка, с оглед осигуряване условия за безопасност на движението и добро отводняване.

По време на проектирането се наложи разделяне на участъка, попадащ в регулацията на гр. Смолян на два подучастъка.

В първия подучастък се установи добро състояние на пътната настилка, но на единични места се налага подмяна на съществуващите бордюри, поради нарушена цялост. Във втория подучастък се предвижда ремонтиране на пътната настилка и подобряване на отводняването. За участъка от км 26+600 до км 50+484,86 се предвижда ремонтиране на пътната настилка и банкетите, подобряване на отводняването и на необходимите места изграждане на подпорни и укрепителни стени. За двата участъка е предвидено подновяване на вертикалната и хоризонталната маркировка.

За трите лота се провеждат процедури за възлагане на обществени поръчки за строително-монтажни работи (СМР) и строителен надзор, като първите два в момента са на етап оценка на офертите, предстои отваряне на ценовите предложения за СМР.

За лот 24, след обжалване на процедурата за избор на изпълнител на СМР, е дадена нова дата за отваряне на офертите от участниците до 17.04.2018 г.

В случай, че няма обжалване на решението на възложителя, строително- монтажните работи за лот 22 и лот 23 може да стартират още в края на тази година. Срокът за завършване на строителството е 2019 г.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.