Николай Николов: Като разширяват "зелената зона" да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

"Планираното разширение на "зелената зона" за паркиране в районите "Красно село", "Възраждане", "Лозенец" и "Оборище" ще увеличи приходите в Центъра за градска мобилност (ЦГМ). С колегите от групата на БСП в СОС ще настояваме категорично тези средства да бъдат разходвани целево за подобряване на инфраструктурата в кварталите, в които е разширена "зелената зона". Имам предвид за ремонт на тротоарите, на улиците, на шахтите на каналите, на уличното осветление и т.н.". Това коментира общинският съветник от БСП Николай Николов, който е и председател на Районния съвет на социалистите в "Красно село".

Той, заедно с председателите на останалите три района, в които има предложение за разширяване на "зелената зона" - Иван Таков, Николай Велчев и Михаил Ставрев, организираха допитване до гражданите, които живеят в посочените за платено паркиране карета от улици, с четири въпроса. Първият е дали гражданите знаят за предстоящо разширяване на "зелената зона", в която попада и тяхната улица или булевард. Следващите са дали са съгласни да има "зелена зона" на тяхната улица, смятат ли, че постоянното разширение на платените зони за паркиране в София ще решат проблема и предложение за възможно решаване на проблема с паркирането.

"Крайно време е управляващите в Столична община да кажат къде отиват парите на гражданите от платеното паркиране. Очевидно е, че не ги инвестират в поддръжка на инфраструктурата в районите със "синя" и "зелена зона".

Вижда се по липсата на маркировка и ръждясалите стари колчета по тротоарите. Както и по "лунните пейзажи" по улиците, коментира Николай Николов. - Кметовете предложиха разширяване на "зелената зона" по настояване на гражданите в съответните райони. С колегите обаче решихме да направим наше допитване. Аз имам лични впечатления от тези граждански допитвания, които правят управляващите. На едно такова, на което присъствах, имаше точно 7 души.

А и не сме забравили онази манипулирана анкета, която бяха пуснали в район "Красно село" преди две години. Тогава за два дни събраха 60 000 гласа "за" разширяване на "зелената зона" от общо 84 000 души, които живеят в района. И след като вдигнах скандал, кметът Йорданка Фандъкова и председателят на СОС Елен Герджиков признаха гафа и започнаха допитването отново. Тогава се оказа, че от 600 гласували, 80% бяха против разширяването на "зелената зона". Затова не вярвам на "гражданските мнения", които управляващите цитират за новото разширение на платената зона за паркиране. И реших в нашата анкета сега сам да се включа в допитването до гражданите".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България