Николай Николов: Очевидно кметът Фандъкова не желае да се бори срещу травеститите и хамалите на пл. "Македония"

Кметът Йорданка Фандъкова очевидно отказва да се бори срещу травеститите и хамалите на площад "Македония" и бул. "Христо Ботев". Тази констатация направи общинският съветник от БСП Николай Николов, който е член на Комисията по обществен ред и сигурност в СОС.

Преди месец и половина социалистът от район "Красно село" получи обещание от столичния градоначалник да бъде организирана работна среща между представители на Столична община и СДВР с цел търсене на начин за разрешаване на проблема с присъствието на травестити и хамали на площад "Македония" и по бул. "Христо Ботев".

То беше резултат от инициирана от Николай Николов подписка през август, която през септември беше внесена в Столична община заедно с питане от общинския съветник по темата. В отговора си по време на сесията на СОС на 11-и октомври Йорданка Фандъкова обеща да направи среща със СДВР.

"Кметът излъга всичките 1031 граждани, които се включиха в подписката срещу травеститите и хамалите през лятото, коментира Николай Николов. - Председателят на комисията по обществен ред и сигурност в СОС Иван Илиев каза, че приема всеки един от подписите на гражданите като сигнал и по този начин призна, че проблем има. Това се случи, когато внесох подписката в Столична община. Кметът Фандъкова обеща среща със СДВР, за да обсъдим проблема и да потърсим начин да го решим. Така и тя призна, че проблем има. Да, проблем има, но действия за решаването му няма. Среща месец и половина по-късно няма. Няма и изгледи да бъде организирана".

Според Николай Николов, това е пълна незаинтересованост и неглижиране на проблема от страна на управляващите в Столична община. "Те нито искат да чуят гражданите, нито се интересуват от проблемите им, категоричен е той. - Затова смятам в продължение на седмица всяка вечер да заснемам травеститите по бул. "Христо Ботев". След това ще качвам снимките в профила ми в социалната мрежа и ще тагвам страниците на СДВР и на кмета Фандъкова. За да ги подсещам, че има беззаконие в центъра на София".

Коментари

Задължително поле