Николай Николов: Фандъкова да каже на живеещите в района на бул. "Христо Ботев" как ще реши проблемите със сигурността им

Настоявам кметът Йорданка Фандъкова да каже на живеещите в района на бул. "Христо Ботев" граждани как ще реши проблемите със сигурността им. Това заяви общинският съветник от БСП Николай Николов, който днес внесе в Столична община подписката срещу травеститите и хамалите. По този повод той входира и питане към кмета.

Както е известно, общинският съветник от групата на социалистите инициира подписка и за 8 дни в края на август събра над 1000 имена на граждани срещу незаконното присъствие на травестити и хамали в района на площад "Македония", по бул. "Христо Ботев" и вътрешнокварталните улички в карето между бул. "Александър Стамболийски" и Петте кьошета. Чрез подписката гражданите настояват и за денонощно полицейско присъствие в посочения район.

"Въпросите в питането са съвсем конкретни и са свързани с тези, които бяхме поставили в подписката, коментира Николай Николов. - Адресирам ги лично към кмета Йорданка Фандъкова, тъй като тя не веднъж на сесии на СОС е заявявала, че лично отговаря за сигурността на гражданите в града ни. Да припомня само, че от години общинските съветници от БСП настояваме за заместник-кмет по сигурността. Фандъкова обаче постоянно отказва и смело заявява, че това е нейн ангажимент. Затова сега я питам конкретно от името на над 1000 души, живеещи в района на пл. "Македония" и бул. “Христо Ботев” в отсечката между бул. “Александър Стамболийски” и Петте кьошета. На конкретните ми въпроси очаквам конкретни отговори. И няма да приема обяснения, че не разполага с правомощия да се справи. Тя е кмет и лично отговаря за сигурността в столицата. Факт! Чрез мен гражданите се обръщат към нея и очакваме тя да разреши проблемите. Как ще го направи, това е нейна работа. Тя е отговорното лице, което трябва да намери начин да работи със СДВР, НАП, ЦГМ, Столичния инспекторат, районните отдели за сигурност и т.н. Кметът трябва да поеме отговорност най-накрая и да упражни контрол. Ако не го направи, ще означава, че не се справя със задълженията си. Фактите са си факти".

Коментари

Задължително поле