Николай Радулов: Правят се залагания кога ще е следващото отвличане

Правят се залагания кога ще е следващото отвличане. Това коментира бившият секретар на МВР проф. Николай Радулов пред БТВ по повод действията на полицията по похищението на сина на Тони Златков Адриан.

Бащата отказваше да работи с МВР откакто се разбра, че става дума за отвличане. В миналото преди да бъдат хванати Наглите, при всяко даване на откуп МВР опитваше неуспешно да хване извършителите. Вероятно заради това бащата е искал сам да си уреди въпроса, коментира Радулов. Според него отвличането показва криминална компетентност.

Той посочи, че със сигурност похитителите са му казали да не контактува с МВР, а фактът, че са използвали есемеси значи, че е по-трудно да се проследи комуникацията.

Д-р Тихомир Стойчев, бивш директор на ЦСБОП, заяви, че голяма част от Наглите не получиха възмездие за отвличанията и би могло техни връзки да участват сега.

Експертите се съгласиха, че по подобни престъпления трябва да се работи по горещи следи. Според Радулов ако Адриан не е бил върнат, то едва ли щеше да бъде намерен въобще, все пак минаха 13 дни.

Стойчев изрази и тезата, че похитителите на Адриан може да са били част от приятелския му кръг.

По думите му липсата на възмездие поощрява извършителите. „Дали е спонтанно възникнала група или е била временно замразила дейността си не знаем. Но може да прогнозираме, че насилствената престъпност ще продължи. Дали това не са радикализирани групи, които финансират друга дейност”, посочи Стойчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България