На 19 септември 2019 да почерпят

Вижте кой дойде на откриването на фотоизложбата на Мартин Кейниг (СНИМКИ) Американският фотограф е човекът, който показва на света Валя Балканска и песента „Излел е Делю хайдутин”

Сухи треви и храсти горят край Костинброд

Полицията задържа мъжа, заплашил, че ще взриви мост в Киев

„Дубльор за Ада” пътува към Лондон

Нетаняху пред поражение на вота (ИНФОГРАФИКА)

Овладян е пожарът край летище София

Десислава Атанасова: Съкратеното съдебно следствие ще бъде отменено

Данък „телевизор” влиза в парламента По закон се плаща на електромер - по 3,36 лв. месечно за частни лица и по 14 лв. за фирми

Облагане на заеми между свързани лица

Нетаняху отмени участието си в Общото събрание на ООН заради политическата обстановка в Израел след изборите

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 19 септември 2019

Идва суха и топла есен Чака ни Коледа без сняг

Убийците без право за намаляване на присъдата

Николина Ангелкова в Албена: Насърчаваме курортите за целогодишен туризъм За юбилея на комплекса поставиха капсула на времето

Министерството на туризма насърчава националните курорти като средища за разнообразни видове туризъм през цялата година. Това заяви ресорният министър Николина Ангелкова за 50-годишния юбилей на ВС „Албена”. Тя посочи, че с новите промени в законовата рамка в сектора тяхната дейност ще стане много по-ефективна и целенасочена не само към определен фокус туристи и отделни пазари, но и към прилагане на все по-иновативни продукти и форми на обслужване.

„Благодаря на министър-председателя Бойко Борисов, който съобщи за инициативата за насърчаване на организирания туризъм и така да привлечем вниманието както на чуждестранните, така и на българските туристи“, каза още министър Ангелкова. Тя заяви, че със спортната си зала и новата конферентна зала „Перуника хол” Албена има огромен потенциал за разнообразни събития през цялата година.

Министерството на туризма ще една от първите институции, която ще се възползва от иновативната зала и ще проведе следващия си Национален съвет в нея.

Заедно с управителния съвет на „Албена“ АД Ангелкова постави капсула на времето в специален постамент с послания към бъдещите поколения, която ще бъде отворена за 100 –годишния юбилей на курорта. Капсулата съдържа пясък от плажната ивица на курорта, мед и минерална вода, произведени в него, юбилейни значки, флашка със снимки, разкриващи историята на ваканционното селище, вестник, посветен на юбилея и монета от 2 лв. за късмет.

По данни на НСИ в Албена има 15% ръст на българите за периода април-юни, в броя на нощувките ръстът е 27 на сто, а в приходите от тях –над 31%. Приходите през юни са близо 15 млн. лева, като от пребиваването на български туристи ръстът е 33%. Очакваме летният сезон да е в рамките на прогнозите ни, които направихме в началото на годината и се надявам да достигнем нивата от миналата година, коментира Ангелкова.

Курортът-юбиляр събра над 500 свои служители, работили за каузата на българския туризъм, които заедно пяха известната песен на Маргарита Хранова „Честит рожден ден, Албена”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.