Николина Ангелкова: Западният път на коприната е изключително важен за промотирането на нашето културно-историческо наследство

Западният път на коприната е изключително важен за промотирането на нашето културно-историческо наследство. Това каза пред журналисти министърът на туризма Николина Ангелкова на Втория международен семинар „По Западния път на коприната“. „Това е второ такова мероприятие. Миналата година проведохме Световния конгрес на древните цивилизации, който през месец декември беше в София. Имаше изключително голямо присъствие на министри и заместник-министри, включително и принцеса Дана от Йордания.

В момента се провежда конференция „По Западния път на коприната“. Отново Световната организация по туризъм избра България и това изключително много ме радва, защото поставя България на едно много високо място на картата на Световната организация по туризъм като държава, която може да бъде домакин на събития от такова високо ниво. Със сигурност Западният път на коприната е изключително важен за промотиране на нашето културно-историческо наследство“, заяви Ангелкова. По думите й в България има над 40 000 открити артефакти, което ни подрежда на трето място след Гърция и Италия.

„Имаме възможност с държавите, които са участвали в тази инициатива и под координацията на Световната организация да промотираме и съвместни продукти, ползвайки Западния път на коприната. Надявам се този конгрес да даде основания на Световната организация по туризъм да ни гласува доверие и отново да бъдем домакини на такъв форум, какъвто имахме миналата година като Световния конгрес на древните цивилизации“, каза още Николина Ангелкова.

Коментари

Задължително поле