Две жертви и десетки ранени при пожар в хотел в Прага (ВИДЕО)

Европа ще рециклира всички пластмасови опаковки след 2030 г.

Молдова ще иска компенсация от Русия заради „окупацията“ на Приднестровието

Спряха камионите по няколко направления заради снега

Просветният министър: Привличането на млади учители е предизвикателство

Въоръжена атака срещу 5-звезден хотел в Кабул

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в неделя, 21 януари 2018

Меркел и Борисов в отговор на “Труд”: България влиза много скоро в Шенген Премиерът събира европейските лидери и Реджеп Ердоган във Варна

Командоси щурмуват пробно прототипи на стената на Тръмп

Махат незаконни билбордове в София Столичният инспекторат откри 14 такива само по бул. „Черни връх“

Ципрас: Македонска нация никога не е имало Ще е абсурдно обаче в името на страната да няма Македония, смята гръцкият премиер

Хиляди румънци се събраха на протест в Букурещ (ВИДЕО)

САЩ и Русия призоваха Турция и сирийските кюрди към сдържаност

Турция нанесе въздушен удар по позиции на сирийските кюрди

Григор искал да е бегач и да знае френски език

Николина Ангелкова и Ивелина Василева ще подпомагат общините в управлението на находищата на минерални води

Снимка: Архив

По покана на министъра на туризма Николина Ангелкова, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще представи пред туристическия бранш Националната програма за подпомагане на общините за ефективно управление на находищата на минерални води на тяхна територия.

Срещата е на 5 ноември 2016 г. (събота), от 11.00 часа, в зала „Тържествена“ на Централния военен клуб в София.

Програмата има характер на финансов инструмент и ще се администрира от Националния доверителен екофонд (НДЕФ), който до 16 декември т.г. ще приема проектните предложения на местните власти. Със средства по пилотната схема ще се осигуряват безвъзмездно до 50 процента от проектите на общините. За останалата част от стойността им местните власти ще трябва да използват собствени средства или кредитен ресурс. По програмата е допустимо създаването на публично-частни партньорства между общините и бизнеса.

Пилотната схема ще бъде представена и пред общините в няколко града през следващата седмица от заместник-министъра на околната среда и водите Атанаска Николова и изпълнителния директор на НДЕФ Камелия Георгиева. Инфотурът започва от Плевен, където на 8 ноември повече подробности за схемата ще бъдат дадени от 10.30 часа в сградата на Басейнова дирекция „Дунавски район“. На 9 ноември националната програма ще бъде представена в Пловдив, от 10.30 часа в сградата на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“. Заместник-министър Николова ще даде подробности по пилотната схема на 10 ноември в Сандански, от 14.00 часа, в Парк хотел „Пирин“. На 11 ноември възможностите за подпомагане на общините за ефективно управление на минералните извори ще бъдат представени от 11.00 часа, в сградата на Областната администрация в Шумен.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.