Николина Ангелкова обсъди подготовката за предстоящия летен сезон с кмета на Царево

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с Георги Лапчев, кмет на Община Царево. Двамата обсъдиха предприемането на конкретни инициативи, които могат да гарантират нормалното протичане на летния сезон в общината.

Очакваме силен сезон, който да надхвърли постиженията от миналата година и разчитаме, че Царево ще успее да привлече повече туристи, заяви министър Ангелкова. Тя допълни, че регионът показва устойчиви резултати в разнообразяването на туристическите продукти и услуги. Освен морски в Царево се търси и културно-исторически туризъм, обиколни опознавателни турове, приключенски туризъм, къмпинг и други, каза още министърът.

Георги Лапчев съобщи, че общината е предприела необходимите мерки за безпроблемна почивка на посетителите през предстоящия летен сезон. Гарантират се задължителните дейности, като осигуряване на спасителни постове, медицинско обслужване и редовно почистване на плажовете.

Община Царево подготвя богата културна програма за местните жители и гостите си през лятото. Събитията са свързани с природното и археологическото наследство в този край на страната, както и с народните традиции в Странджа планина.

Коментари

Задължително поле