Николина Ангелкова: Приложението iLoveBulgaria има над 40 хил. последователи в социалните мрежи

Приложението iLoveBulgaria има над 40 хил. последователи в социалните мрежи, а над 70 хил. души говорят за него. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на представянето на първата българска услуга в търсачката на Viber, която е съвместен проект между Министерството на туризма и iLoveBulgaria.

По думите на министъра споделянията са повече от 2 млн. „Само за една година имаме един изключителен ръст на нашето приложение“, каза тя и заяви, че се надява  чрез това да се подобрят значително резултатите в туризма, които са изключително добри.

По думите й основен акцент в Националната програма за туристическа реклама е дигиталният маркетинг и първата българска услуга в търсачката на Viber е стъпка в тази насока. „Новото във Viber chat extension това са видеата, които продължават да се заснемат за 100-те национални туристически обекта“, каза министър Ангелкова.

„През последните години ползването на интернет нараства с около 10%. 37% от потребителите на различни мобилни устройства резервират своите почивки чрез тях онлайн“, отбеляза Ангелкова. Според нея страната ни може да привлича повече туристи чрез тези нови технологии.

„Искам да подчертая, че това ново приложение и тази нова връзка с Viber chat extension е абсолютно безплатна за министерството. Това не струва нищо за министерството. Ще продължаваме да търсим различни такива варианти за да надграждаме нашата платформа“, коментира Николина Ангелкова.

По думите на министъра за първите 10 месеца на 2017 г. ръстът на туристите със 7,7% повече в сравнение с 2016 г. Министър Николина Ангелкова отчете, че приходите от международен туризъм за първите 9 месеца на 2017 г. са 6 млрд. лв. „Надявам се и предстоящият зимен сезон да е изключително успешен“, допълни Ангелкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес