Никол Кидман - Звездата на елхата

Неостаряващата австралийска атракция Никол Кидман изпраща особено успешна година, въпреки панемия, криза и карантина. На крилете на успеха на “Големи малки лъжи” тя затвърди своето триумфално екранно завръщане с минисериала “Отмяната”, който стана едно от тв събитията на 2020-а. На 53 години тя продължава да бъде една от най-високоплатените, горещи и търсени жени на планетата - за филми, сериали, реклами и обществени каузи. Истинска звезда на Холивудската елха.

Преди дни тя отново повдигна въпроса за насилието срещу жени и момичета като припомни, че то се е увеличило по време на изолацията заради COVID-19, съобщи фондация “Томсън Ройтерс”.

Носителката на “Оскар” е посланик на добра воля на ООН за жените и от години използва най-високите трибуни за социални послания. Тя добави, че ролята є в сериала “Големи малки лъжи” е затвърдила нейната позиция по въпроса и нарече засилването на насилието срещу жени по време на карантината “пандемия в сянка”.

В поредицата Никол играе Селест - адвокат и жертва на домашно насилие. Работата по ролята е направила актрисата още по-чувствителна по темата.

“Чувствах се изложена на насилие, уязвима и силно унижена, докато предавах историята є, макар че да се превъплъщаваш в такава роля не е нищо в сравнение с това, пред което са изправени жените, преживяващи насилие във връзките си” - казва Кидман.

Тя вече е една от най-успешните актриси в историята на киното. Има “Оскар”, БАФТА, “Златна мечка” и няколко статуетки “Златен глобус”, но продължава да бъде жадна за успех и внушителни филмови постижения. Родена в Австралия през 90-те години на миналия век, тя се превръща едновременно в секссимвол, модна икона и сериозна драматична изпълнителка. Някои от най-прочутите и обичани роли на Никол Кидман са във филми като “Широко затворени очи”, “Часовете”, “Мулен руж”, “Догвил”, “Студената планина”, “Далече, далече”, “Батман завинаги”, “Австралия” и др.

С “Големи малки лъжи” тя се пробва и като продуцент. Но актьорската игра е голямата любов на Кидман, която има четири деца - две осиновени с бившия си съпруг Том Круз и две биологични със сегашния си мъж Кийт Ърбън.
“Обичам да оставам в образ дълго време. В момента, в който стъпя на снимачната площадка, вече съм на работа, потопена в персонажа. Това е моят принцип в професията. Абсорбирам състоянията на жените, които пресъздаваме, влагам цялата си любов в епизодите. Търся истината. А да намериш истината, е трудно”, казва Кидман.

Тя твърди, че няма рецепта за успех и хармония: “Може да се каже, че животът ми е импровизация. Отделно смятам, че няма такова нещо като перфектен живот. Не съществуват подобни абсолютни неща, хората се опитват да оцеляват и точно този процес ние описваме в много от по-стойностните филми и сериали. Обичам да изследвам непознатото и начините, по които се самозалъгваме, проекциите, които постоянно извършваме в реалността. Да описваме нашите недостатъци. Толкова по-приятно е когато осъзнаеш, че ние като човешки същества сме изтъкани от противоречия и може да си помагаме един на друг.”

Догодина Кидман ще бъде звезда в две от най-очакваните продукции - една филмова и една телевизионна. За малкия екран Никол ще играе в поредицата “Девет перфектни непознати”, а в киното е поела централна роля във викингския епос “The Northman”. Това ще бъде потопена в насилие сага за отмъщение от X век в Исландия. Филмът е адски амбициозен нов проект на младия и провокативен визионер Робърт Егърс, отговорен за скорошни събития на авторското кино като “Вещицата” и “Фарът”. В “The Northman” Никол Кидман играе кралица Гудрун - перфектната роля за нея.

Вдъхна живот и страст на “Мулен руж”

Никога не съм имал съмнения, че Никол може да изнесе цял филм със своя талант. Тя е родена да разказва истории с образи. Обичам да работя с нея. Тя не е просто актриса, която си декламира репликите. Тя е съавтор в творческия процес, могъща креативна сила.

Никол вдъхна живот и страст на “Мулен руж” - без нея този филм нямаше да бъде същото събитие и емоционално преживяване.

Баз Лурман, режисьор

Тя има голямо бъдеще и зад камерата

Следя кариерата на Никол от 30 години. Тя винаги е била нещо специално на екрана. Винаги отива по-далеч с изпълненията си. Една от най-смелите звезди. С “Големи малки лъжи” тя направи и крачката към продуценството. Сработихме се чудесно и нямам търпение за нови колаборации.”
Тя има голямо бъдеще и зад камерата - просто знае съставките на добрата история и как да ги обедини в завършена продукция.

Рийз Уидърспуун, актриса

Феноменална класа и неповторимо излъчване 

Каквото и да се каже за Кидман ще е малко. Феноменална класа и неповторимо излъчване. Нека само си спомним за “Широко затворени очи”. Снимките продължават над една година. Тя и Круз са на ръба на психологическото изтощение, но продължават и довършват тежките роли. Защото знаят, че работят с истински майстор като Стенли Кубрик. И това се оказа последният му филм, лебедовата му песен.
Кидман създаде изклюмчително въздействащ образ в “Широко затворени очи”.

Марк Кермоуд, филмов критик

Няма проблем с голите сцени

Тамер Левент старателно пази личния си живот от любопитните погледи на журналистите. През 1982 г. актьорът сключва брак с журналистката и телевизионна продуцентка Сейхан Левент. Двамата имат две деца Ефе и Хазел, които се стремят да бягат далеко от светлините на прожекторите. Той наистина се радва на безупречна репутация и щастлив семеен живот, но всичко рухва, когато папараци го улавят в интимна поза със значително по-младо от него момиче. Избухналият светски скандал е оставен без коментар от семейството.

Коментари

Задължително поле