Нинова: Ако президентът връчи трети мандат на БСП, бихме поканили служебни министри да минат в редовния кабинет (ВИДЕО)

Това, което сме казали, остава и няма да се промени, приватизацията на единствената държавна банка и концесии на пътища противоречат на нашите идеологически разбирания. Това е неолиберален модел, ние сме за повече държава в икономиката и против тези концесии, така че тази разлика си остава, но какво ще ни обедини, ще разберем след разговорите.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след консултациите за съставяне на правителство при президента Румен Радев.

Вярваме, че след като говорим за приоритети, ще говорим и за личности. Доколкото от ИТН също подаваха такава информация, първо ще говорим по политики, а след това по евентуалните им кандидати за министри.
Заявихме готовност, ако президентът реши да ни връчи третия мандат, да представим кабинет, така че бъдете сигурни, че имаме кадри, изтъкна лидерът на БСП.

От първия ден след изборите ние твърдим, че не сме партия на статуквото и абсолютно неправилно бяхме сложени в обща група с досега управляващи. Добре е, че ИТН са осъзнали това. Цялото ни поведение в последните 4 години говори за това, че ние се борихме срещу статуквото и модела и се радваме, ако най-накрая сме получили това признание, заяви Нинова.

Трети избори ще са изключително тежки за България, би било безотговорно, отбеляза тя.

Ако третия мандат президентът реши да връчи на нас, ние бихме поканили служебни министри от служебния кабинет да минат в редовния, каза още Нинова.

На въпрос колко дълго може да продължи преговорният период, Нинова отговори: "Зависи от това кога президентът ще връчи първия мандат, в момента, в който го връчи, имаме седем дни. Но то нас зависи кога ще се изрази някаква готовност, за да може и той да връчи мандата за съставяне на правителство".

https://www.facebook.com/btvnews/videos/358646609199238
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика