Скъпа „Гражданска“ само след катастрофа Цена на полицата от 156 лв. за шофьори без нарушения

Заснеха водно торнадо в югозападна Италия (ВИДЕО)

Изтеглиха локомотива, който се вряза в паднала скала в Кресненското дефиле

Харчим 17% повече за екскурзии в чужбина Даваме по 1100 лв. за командировка зад граница

Искат затвор за частен съдия изпълнител

Депутат гледа пищни мадами, докато текат дебатите за нов вицепремиер в парламента

ДАНС, митниците и НАП със спецоперация в петролна складова база във Враца

Робърт де Ниро се развежда със съпругата си

Шефът на НСО разпореди проверка заради спрян от катаджия Мерцедес на службата (ВИДЕО)

Френската прокуратура разследва част от финансирането на кампанията на Макрон

Спря сайтът на Министерството на финансите

Косово налага 100% мита за внос на стоки от Сърбия

Новият хеликоптер на Тръмп кацна пробно пред Белия дом

Вдигнаха цената за боклук на шуменското сметище

Условно за убит велосипедист

Нинова: БСП ще гласува против правителство, предложено от Бойко Борисов

Снимка: Пламен Стоименов

БСП ще гласува против правителство,  предложено от Бойко Борисов, поради 3 причини, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

Първата е сериозните различия по нашите идеи и програми за развитието на икономиката, за борба с бедността, за модерно образование, свързано с икономиката, за достъпно здравеопазване, корупцията и престъпността. В наше лице ще имате алтернатива на вашата програма, с конкретни предложения идеи и разумни аргументи..

Втората причина, поради която няма да подкрепим предложеното правителството, е заради това, че приоритетите за управление, които определиха сега, са отказ от предизборните ви обещания. Това е правителство на подмяната на това, което обещахте, заяви Нинова.

Третата причина – заради несигурността на България, която залагате в коалиционното споразумение.

„Поздравяваме „Обединените патриоти” за израстването от „България вън от ЕС и НАТО” до „Ще продължим неотклонно по пътя на европейската интеграция”. Поздравления, имаме един приоритет, по който всички партии в този парламент сме абсолютно единодушни – бъдещото на България е европейското бъдеще”, допълни още Нинова.

Сигурно знаете, че въпреки приоритетите ви бедност и доходи, в коалиционното споразумение не се споменава думата бедност. „В предизборната програма сте предвидили допълнително мерки за подпомагане на енергийно слабите хора – увеличиха се цените на газа, парното. Отказали сте се в коалиционното си споразумение от това“, коментира тя. „Това не е отстъпление, това е тотална промяна на политиката ви спрямо енергийно бедните“, посочи тя. „Това не е въпрос на програма, а на морал – оставям го без коментар“, допълни лидерът на БСП.

Относно програмата за саниране Корнелия Нинова посочи, че коалиционното правителство я продължава, въпреки заключението на служебния кабинет, че са допуснати лоши практики и завишени референтни стойности. „Увеличавате финансирането за саниране, отново с подмяна в политиката“, поясни тя и уточни, че българските граждани ще бъдат натоварени да плащат за санирането.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.