Нинова: БСП ще гласува против правителство, предложено от Бойко Борисов

БСП ще гласува против правителство,  предложено от Бойко Борисов, поради 3 причини, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

Първата е сериозните различия по нашите идеи и програми за развитието на икономиката, за борба с бедността, за модерно образование, свързано с икономиката, за достъпно здравеопазване, корупцията и престъпността. В наше лице ще имате алтернатива на вашата програма, с конкретни предложения идеи и разумни аргументи..

Втората причина, поради която няма да подкрепим предложеното правителството, е заради това, че приоритетите за управление, които определиха сега, са отказ от предизборните ви обещания. Това е правителство на подмяната на това, което обещахте, заяви Нинова.

Третата причина – заради несигурността на България, която залагате в коалиционното споразумение.

„Поздравяваме „Обединените патриоти” за израстването от „България вън от ЕС и НАТО” до „Ще продължим неотклонно по пътя на европейската интеграция”. Поздравления, имаме един приоритет, по който всички партии в този парламент сме абсолютно единодушни – бъдещото на България е европейското бъдеще”, допълни още Нинова.

Сигурно знаете, че въпреки приоритетите ви бедност и доходи, в коалиционното споразумение не се споменава думата бедност. „В предизборната програма сте предвидили допълнително мерки за подпомагане на енергийно слабите хора - увеличиха се цените на газа, парното. Отказали сте се в коалиционното си споразумение от това“, коментира тя. „Това не е отстъпление, това е тотална промяна на политиката ви спрямо енергийно бедните“, посочи тя. „Това не е въпрос на програма, а на морал - оставям го без коментар“, допълни лидерът на БСП.

Относно програмата за саниране Корнелия Нинова посочи, че коалиционното правителство я продължава, въпреки заключението на служебния кабинет, че са допуснати лоши практики и завишени референтни стойности. „Увеличавате финансирането за саниране, отново с подмяна в политиката“, поясни тя и уточни, че българските граждани ще бъдат натоварени да плащат за санирането.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика