Краят на една ера! Венгер: Напускам “Арсенал”

Благотворителна фотоизложба “Търсената Америка” събира средства за лечение на малката Сияна

Крум Зарков: Изказването на Цветанов е поредното упражнение в политическо интригантство

Турски ТИР се обърна на “Тракия”, двама са ранени

Опашка от ценители в Люксембург заради изложба на Вежди Рашидов

Изписаха от “Пирогов” 13-годишното момче, пострадало при катастрофата край Вакарел

ДПС: Опозицията осигури спокойствие, но управляващите сами произвеждат скандали

Задържаха телефонен измамник в Стара Загора

Павлова: Най-тежките дебати по приоритетите на председателството предстоят

Пътна полиция – Стара Загора е с нов началник

Фондацията “Отворено общество” на Джордж Сорос напуска Унгария

Правят въжен парк и ремонтират читалище в община Симитли по проекти с Македония

Петокласници с благотворителен базар в помощ на ученичка В благородното начинание на учениците от Горна Оряховица се включиха и родители

МВР залови килограми марихуана и кокаин в София

Историята на Ясна поляна и толстоистите оживя в книга

Нинова: БСП ще се бори до край да възстанови българската икономка и земеделие

„Промяната започна с ваша помощ миналата година с избора на Румен Радев за президент. Но това беше само началото. Промяната продължи в партията, за да покажем на обществото, че партията може да се променя, за да промени и България“. Това заяви пред близо 1000 русенци лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя обясни, че партията се е отворила за граждански структури, земеделци, учени, млади, студенти, спортисти, за хора от средите на младите с увреждания, офицери от запаса, инженери, лекари, учители. „Всички тези хора дойдоха и ни помогнаха да изготвим националния план за България. Това е днес и предложението ни към вас – да поискаме промяната и да я постигнем“, подчерта председателят на БСП.

Нинова заяви, че основен опонент на БСП е ГЕРБ. „Те оставят тежко финасово и икономическо наследство, което се равнява на 27 млрд.лв. дълг . Една трета от всичко, което е произведено и изработено от всеки от нас, не е наше, а го дъдлжим, за да може ГЕРБ да тъне в охолство и да твърди, че строи България и оставя една стабилна финансово държава“, обясни тя и подчерта, че наследството обаче е само дълг след дълг.

Нинова бе категорична, че БСП  няма да увеличава дълга на Бълагрия. „Днес може да избираме между икономика, която е разпределена между 7-8 фирми, между обществени поръчки, които се взимат от приближени до властта или индустрия, българско производство и българско земеделие. БСП ще се бори до край да възстановим българската икономкика и земеделие“, заяви лидерът на левицата. Нинова обясни, че това ще стане с няколко основни политики. На първо място тя посочи създаването на  фонд „Индустрия“, с който държавата ще инвестира в предприятия за българско производство и български стоки. Като друга мярка тя посочи слагането на таван на субсидията на големите земеделски производители и тя да се разпределя на малките и средни производители на месо, мляко, плодове и зеленчуци, за да имаме българска храна на българската трапеза. „Ще задължим веригите да продават 50% бълагрски стоки на своите щандове“, каза още председателят на БСП и допълни, че държавата ще пдопомогне млади предприемачи, които искат да открият българска фирма, като ги освободи 2 години от плащане на данък печалба.

Нинова заяви, че левицата няма да позволи на българския народ да се предлагат стоки и храни второ качество, защото не сме второ качество европейци.  „Дайте ни своята подкрепа, за да направим тази промяна – за целия ни народ и за България“, призова Корнелия Нинова.

„Победата е на една ръка разстояние. Тази ръка сте вие“,  така водачът на листата на „БСП за България“ в Русе Крум Зарков се обърна към препълнената зала. По думите му промяната е ангажимент на всеки. „Нека я постигнем заедно с номер 10“, призова социалистът. Той подчерта, че БСП няма да се откаже от промяната и да я остави на онези с протегнатите ръце от плакатите, които се държат като самозбравили се велможи, на които трябва да целуваме ръка.

Зарков подчерта, че в Русе са живели много бележити българи. Той попита обаче, защо един от най-старите ни градове изчезва, защо за 30 години градът е намалял на половина. Той подчерта, че средната заплата в Русе е с 20% по-ниска от средната заплата в цялата страна, а русенската индустрия е разграбвана всеки ден и никой не смее да гъкне.  „Готови ли сме да поставим тези въпроси и да ги решим? Нека го направим заедно“, заяви водачът на левицата в Русе.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.