Нинова: Българите трудно ще понесат ценовия шок на енергоносителите

Българите трудно ще понесат ценовия шок на енергоносителите и е наложително да се вземат мерки за подпомагане на бедните. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция.

„Иванов обяви намерение да се вдигне цената на природния газ с 8%. Това ще доведе до увеличение на цените на сигурно всички стоки и услуги. Бихме искали да припомним, че през юли токът поскъпна с 2%. Пак през юли парното поскъпна със 7%, сега имаме увеличение на природния газ с 8 %. Това три пъти увеличение на енергоносители най-тежко ще се усети през зимата. Смятаме, че много трудно българските граждани ще понесат този ценови шок, защото 1,6 млн. души живеят под линията на бедност“, заяви Нинова.

По думите й това, че правителството е тръгнало да се моли търговските вериги да не увеличават цената на хляба показва, че държавата няма институции и е на колене пред търговците и търговските вериги.

Хляб се продава в стотици хиляди магазини в цялата страна. Това означава ли, че ще се молят от магазин от магазин, попита лидерът на БСП. Според нея това поведение от антипазарно и антиевропейско показва и безсилието на правителството.

Коментари

Задължително поле