Нинова: Важно е отношенията между България и Китай да се развиват в положителна посока

Лидерът на левицата получи покана да посети Китай 

Вярваме, че вашето посещение ще препотвърди традиционно добрите отношения между България и Китай и нашите две партии. Благодаря за усилията на Китай в издирването на нашия алпинист Боян Петров. Пожелаваме успехи на срещата 16+1 и подкрепяме усилията на всички равнища за засилването на диалога между ЕС и Китай. Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова по време на среща с делегация на Китайската комунистическа партия (КПП), водена от  Йу Хунцю – зам.-министър на Организационния департамент на ЦК на ККП.

Тя добави, че за България е изключително важно като страна – мост между Европа и Китай, заради географското положение, отношенията между двете държави да се развиват в положителна посока.

„Важно е идеите и проектите за свързаност в морската, транспортната и енергийната инфраструктура да получат своето практическо развитие. Важно е да се задълбочат нашите отношения в туризма и образованието – размяната на студенти между нашите две страни”, каза още Корнелия Нинова.

По време на срещата бяха дискутирани още отношенията между БСП и ККП, приноса на двете партии за развитието и прогреса на икономиките и обществата на България и Китай, активното участие на България в инициативата „Един пояс, един път” и сътрудничеството „16+1”, както и усилията, които двете страни полагат за борба с корупцията и корупционните практики.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика