50 000 потребители останаха без ток в Ню Йорк

Верижна катастрофа на АМ „Тракия“ край Стара Загора

Новият шеф на фонд „Земеделие“: Служителите ни са в стрес, само трима от директорите са на работа

Най-малко 32 души са загинали от удари на мълнии в Северна Индия за един ден

Махат от КАТ първата регистрация на автомобили Паспорт за всяка кола, влизаща в България

Превозвач заплашва да остави Севлиево без междуградски транспорт Причината - липса на годишни винетки за автобусите

Григор Димитров падна с една позиция в световната ранглиста

Как човек сте, ако нямате селфи с морски пейзаж?

EK разработва пакет с помощи за Ирландия заради Брекзит

63-годишен англичанин се е удавил в морето в Бургас

САЩ ще изпратят астронавти на дългосрочна мисия на Луната

Маскирани нападнаха с пръчки участници в масов протест в Хонконг (ВИДЕО)

Румяна Бъчварова: Израел продължава да рекламира България като туристическа дестинация

Джулиан Асандж ще бъде екстрадиран в САЩ

Кристиян Бойков: Не съм хаквал НАП Цяла България се е обърнала срещу мен, оплака се компютърният специалист, задържан за кибератаката

Нинова: Водачите са доказани професионалисти и авторитетни обществени личности

„При избора на водачите ни на листи заложихме на професионализма обновлението, приемствеността и съчетаването на ярки партийци и авторитетни обществени личности“. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова представи пред НС на партията критериите, които са били водещи при формиране на структурата на парламентарната група и на водачите.  Тя обясни, че водачите са професионалисти в различни области – юристи, финансисти и икономисти, дългогодишни кметове, хора с опит в местната власт и регионалното развитие, експерти по национална сигурност, вътрешен ред и борба с престъпността,  външна политика, експерти в образованието, земеделието, културата и медии, специалисти в енергетиката, околната среда, младежка политика и спорт.   „Покрити са важните сектори и комисии в парламента, където трябва да се отстояват освен политически и експертни позиции“, коментира председателят на БСП.
Корнелия Нинова посочи като друг критерий обновлението, за което БСП е дала заявка – около 40 % са новите лица сред водачите, 60% са опитни парламентаристи, които досега са били в парламента. На трето място тя посочи приемствеността –  сред водачите има кадри с дълъг партиен и парламентарен опит и нови, които за пръв път ще бъдат депутати. На четвърто място лидерът на левицата посочи съчетаването на ярки партийни кадри, с авторитет в обществото, които са ляво мислещи, не са членове на БСП, но приемат и споделят платформата, която бе одобрена  на конгреса и декларират готовност да работят в парламента за нейното изпълнение.
Членовете на НС на БСП приеха предложените от ръководството на партията водачи на листите.

Водачи на БСП по региони:
Благоевград – Тома Томов, телевизионен журналист, външнополитически наблюдател, продуцент и водещ на програма „Наблюдател“, която създава заедно с Димитър Иванов. Работи като журналист в списание „Младеж“, редактор на новините на БНТ, седмична програма „Панорама“, пътуващ кореспондент, създава и води документално – политическата програма „Светът в действие“, прави репортажи, коментари и филми, последните от които са: „Зло и култура“ – за работата на Ирина Бокова и ЮНЕСКО в Африка и Близкия изток; „Портрети на душата“  – за скулпторите Павел Койчев, Крум Дамянов и поетите Константин Павлов и Любомир Левчев. Томов е бил главен редактор на в. Стандарт.

Бургас – Петър Кънев
Варна – Стефан Данаилов
Велико Търново – Весела Лечева
Видин – Филип Попов

Враца – Иван Генов Роден на 19.05.1953 г. в община Чирпан. Завършва „Атомни електроцентрали и остановки“ в Московския енергетичен институт и „Организация и управление на бизнеса“ в Свищов. Специализира в Германия. От 1980г. в различни етапи на своето професионално развитие – от най-ниското равнище в АЕЦ „Козлодуй“, той стига до изпълнителен директор на централата.

Габрово – Кирил Добрев
Добрич – Красимир Янков
Кърджали – Александър Симов
Кюстендил – Валери Жаблянов
Ловеч – Милко Недялков
Монтана – Атанас Костадинов

Пазарджик -о.з.полк. Славчо Велков – роден във Велинград, завършил е военното училище „Васил Левски“ във Велико Търново, Военната академия „Г.С. Раковски“ в София. Служил е в различни поделения на БА на командни длъжности. През 1983 г. постъпва на работа в Министерство на вътрешните работи, където е работил на различни длъжности до главен секретар на министерството. Той е бил и ръководител на група за противодействие на въздушен тероризъм и осигуряване на полети в Близкия изток, Африка, Азиатско-тихоокеанския регион. Работил е в различни дипломатически мисии на България зад граница- Гвинея, Бейрут, Ливан, Тунис- с дипломатически ранг аташе. Велков е работил и като анализатор към Центъра за близкоизточни изследвания за Иран, Ирак, Саудитска Арабия, Обединени арабски емирства. Преподавател е в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в програми Дипломация и Международни отношения. Той е консултант и преподавател в Военномедицинския отряд за бързо реагиране към Военномедицинска академия, чете лекции в университета Хумболд в Берлин, автор е на над 100 публикации. Член на управителния съвет на Асоциацията на завършилите колежа по отбрана на НАТО в Рим. Велков е бил зам.-председател на Съюза на патриотичните сили и военните от запаса. Ползва руски, френски и арабски език.

Перник – Станислав Владимиров
Плевен – Васил Антонов

Пловдив-град – проф. Иво Христов – завършил е Софийския университет, магистър по право, доктор по социология на правото, специализирал е в Международен институт по право във Вашингтон, завършил е и Московската школа за политически изследвания. Работил е към Съвета на Европа в Стокхолм и Страсбург, консултант на правната парламентарна комисия, преподавател в Пловдивския университет.

Пловдив-област – Георги Търновалийски
Разград – Денчо Бояджиев
Русе – Крум Зарков
Силистра – Стоян Мирчев
Сливен – Таско Ерменков
23 МИР – София – Жельо Бойчев
24 МИР – София – Стефан Данаилов
25 МИР – София – Корнелия Нинова
София-област – Иван Ченчев
Смолян – Дора Янкова
Стара Загора – Драго Стойнев
Търговище – Светла Бъчварова
Хасково – Елена Йончева
Шумен – Иван Иванов
Ямбол – Кристиан Вигенин

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. ДО КОГА ВСЕ СЪЩИТЕ БОКЛУЦИ. НИНОВА ОТ БОКЛУЦИТЕ ПРАВИ ЗЛАТО. БОКЛУЦИ СА ВОДЕЩИТЕ В ЛИСТИТЕ НА БКП-БСП. ПО КОАЛИЦИОННИТЕ ПАРТНЬОРИ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ: „Екокласност“, „Нова зора“, КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ НА БЪЛГАРИЯ, БКП, Земеделски съюз „Ал. Стамболийски

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.