Нинова: Да се поеме политическа отговорност за случая с кипърската застрахователна компания

Да се поеме отговорност за случая с кипърската застрахователна компания, не само чрез оставката на Ралица Агайн - трябва политическа. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание след внасяне на искането за извънредно заседание.

По думите й за срива на Търговския регистър, Цецка Цачева още си дължи оставката. Според нея за случая с кипърската компания ще се освободи Ралица Агайн, но не бива да се спира до това. „При правителствата на Бойко Борисов се руши държавността и институциите“, заяви Нинова. По думите й днешното решение при премиера е неудовлетворително за БСП и за засегнатите хора.

„Това представлява регулиран пазар, на който държавата има своята ключова роля. Това е задължителна застраховка, така че българските граждани са добросъвестни платци. След като държавата не е упражнила необходимия контрол в лицето на КФН, не може да излезеш и да кажеш на тези хора: водете си делата в Кипър. Това е абсолютно неприемливо, още повече, че са възможни други решения. Ние твърдим още в началото ,че можем да стигнем до това решение гаранционният и обезпечителният фонд в България да платят на хората и да влязат в техните права и от свое име да водят тези дела в Кипър“, заяви Нинова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика