Нинова: Докато съм председател, няма да има коалиция с ГЕРБ

Етикетът "стабилност" на това управление вече не върви -  нито една система не е стабилна. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Нова ТВ. Тя обясни, че когато е представяла Алтернативния бюджет на БСП и сравнението му  с бюджета на управляващите в Северозападна България, хората са й казали едно изречение, което събира цялата философия: "Бюджетът си е бюджет, но гладът си е глад". 

"Това показва цялата картина не само в Северозапада, но и на други места в страната ни ", обобщи тя. Председателят на БСП заяви, че е важно да се замразят заплатите на политиците, за да има справедливост,  както и икономическа, политическа и морална логика. "Заплатите на депутати, президент, министри, омбудсман растат автоматично с ръста на средната заплата. Никъде по света на работещ човек заплатата не се определя по този начин", коментира тя.

Лидерът на БСП посочи, че управляващите залагат увеличаване на доходите, но то не се разпределя справедливо спрямо нуждите. "За младите семейства - обезщетението за отглеждане на дете между 1 и 2 години е замразено, помощта за първокласници също е замразена. Общо 12 социални плащания са замразени. Пенсионерите ще получат само 5% увеличение. Увеличават се доходите на определени групи, но ние смятаме че не е справедливо това разпределение и то има предизборен елемент", каза още тя.

На въпрос за миналото заседание на НС на БСП, Нинова заяви, че вътрешната дискусия трябва да протича вътре в партията, а не в медиите. "Има само две неща, които трябва да се знаят, защото касаят не само БСП, но и държавата. Докато съм председател на БСП, голяма коалиция с ГЕРБ няма да има и ще се боря срещу икономически или каквито и да било съюзи между двете партии. Ще положа всички усилия да не се върне старият устав и да останат мандатите - 3 мандата за депутат, 2 мандата за председател и той да се избира от всички членове. Това е основа на демокрацията в партията, която може да се прехвърли, като начин на управление, в държавата", заключи Корнелия Нинова.

Коментари

Задължително поле