Нинова: До края на декември ще стъпим във всяка община, за да обсъдим нашите идеи с хората

ГЕРБ е на финала, ние сме бъдещето, заяви лидерът на БСП

„ГЕРБ са на финала, а ние гледаме напред, нашия разговор е за бъдещето. Това е агония, трябва енергия за качествена промяна, не трябва просто да има смяна на една партия с друга, трябва нова политика, за нов начин на управление, съгласно Конституцията. Това каза в село Баня лидера на БСП Корнелия Нинова на брифинг. И уточни, че БСП иска да се върне правовия ред в ъдржавата, да се спазва Конституцията, разделението на властите.

Затова и тя обяви,че не коментира личните качества на новите предложени от ГЕРБ министри. Казваме, че няма да се промени нищо, ,важни са модела и системата, те трябва да се променят.

Ние предлагаме разговор за бъдещето, а не партийна свада за настоящето, ние искаме разговор за това какво следва след ГЕРБ и патриотите, заяви още Нинова.

По повод оценката президента Радев, че в момента нови избори не са алтернатива, Нинова заяви: Уважаваме мнението на президента, той е институция, има своето мнение, което не съвпада с нашето.

"Различията ни с Радев не са драма. Президентската институция е независима от парламент и партии. Отнасяме се с уважение към всяко мнение, било то различно от нашето“, обясни лидерът на БСП.

Нинова обясни още,че на семинара в село Баня е приета законодателната програма за този сезон.

Внасяме законопроект срещу двойните стандарти за храните, който касае всички българи, за българско производство и търговски вериги и ще подпомагаме родното производство, закона за управление на държавните предприятие, управление не на партиен и бордовашки принцип, както е сега, а управление на мениджърски и пазарни принципи.Закон за обезещетение на тракийските българи и предложения за борба с домашното насилие,разясни Нинова.

За поведение на БСП в този сезон- тръгваме на срещи и разговори в цялата страна, за да се срещнем с максимално много българи и да коментираме проекта „Визия за България“.

Ще търсим максимално широко съгласие, надпартийно, българско по теми като демография и икономика, заяви още на брифинга Нинова.

Решихме 20 души да бъдат в парламента, те няма да пазят кворума,както някои говорят, те ще отстояват нашите позиции. Останалите тръгваме по страната, по график. Разговорите са публични.

По ключови моменти ще се прибираме всички като за ветото на парламента, оставките на министрите , гласуването за новите министри, бюджет, закона за пътищата,ние ще преценяваме.

Времеви хоризонт ни е до края на декември, да стъпим във всяка българска община и да обсъдим нашите идеи. После обобщаваме, каза Нинова.

Още с посещението на първото населено място-село Баня, БСП е открила проблем.

Малките населени места нямат собствен бюджет,зависят от решенията на големите общини,а те не винаги са обективни, не трябва да ги оставяме без развитие, трябва да се реши това на централно ниво, генерално за всички, каза лидерката на БСП.

Тя заяви,че хората се вълнуват от доходите , обедняването , тревожат се как ще посрещнат зимата.

Коментари

Задължително поле