Нинова: Имаме една обединяваща идея - да сменим това управление

Снимка: Пламен Стоименов/Архив

Сесията на парламента започва с правителствена криза - имаме обединяваща идея да сменим това управление. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация за новия политически сезон.

 

"Нека новата година бъде мирна и благодатна за България. На вас колеги пожелаваме здраве и смислени решения с добър резултат за страната и за народа ни. Започваме и тази сесия с криза - правителствена. С поредната девета смяна на министър в кабинета. Криза с водоснабдяването. Близо половин млн. българи са на режим на водата - основно човешко благо. 100 хил. град е изправен пред избора работа и хляб или вода. В десетки други градове от години хората не знаят какво е постоянно течаща чиста вода. Три пъти за 10 години се повишиха цените на водата", допълни още Нинова.

По думите й България е превърната в сметище на света. "Международната и българска мафия печели много пари за сметка на здравето на българските граждани", допълни още Нинова. По думите й висши държавни служители са заговори за организирана система за източване на НЗОК. "Директно са назовани виновниците - министър и заместник-министър правят лобистко законодателство. Тол системата е отложена отново и е на път да се провали. Завърна се чумата по свинете", подчерта Нинова.

Тя попита защо сме стигнали дотук и отговори, че в продължение на 10 години в управлението на ГЕРБ са се приемали закони в интерес на печалбата. "Смятаме, че промяната за България и за живота на българския народ преминава през промяна на управлението. Обръщам се към другите парламентарни партии, които се определят като опозиционни, към другите, които искат промяна, към граждански сдружения - уважаеми колеги, всеки от нас тича по своята писта и е силен по своята тема, но е слаб, защото е сам. Всеки има идея за промяна", допълни още Нинова и призова да се опрем на жизнените сили на българския народ. "Имаме една обединяваща идея - да сменим това управление", каза още лидерът на БСП.

Коментари

Задължително поле