Нинова: Искаме оставката на Валери Симеонов

Зам.-министър в правителството с хитлеристки поздрав и вицепремиер с майтапчийски снимки от "Бухенвал", докъде докарахте европейска България? Заради властта и парите ли сте готови да пренебрегнете изконни европейски и български ценности? Искаме оставката на Валери Симеонов. Това каза в декларация от ПГ на „БСП за България“ Корнелия Нинова.

„Понеже си позволявате да обвързвате случая с казаното от Крум Зарков няма да пренебрегна този въпрос“, коментира тя. „Ние сме различни от вас и отликата е в следното - когато Крум Зарков произнесе тази реплика, БСП я определи като грешка. ГЕРБ определя днешната ситуация като майтап“, заяви Корнелия Нинова.

„Казах на Крум Зарков веднага и светкавично трябва да се извиниш и той го направи. Бойко Борисов каза на всеки се е случвало в командировка да си прави такива майтапи“, обясни тя. „Извинение от едната страна, а от другата - човешко било да си правиш снимки с хитлеристки знаци“, посочи Корнелия Нинова.

Не спечелихме изборите, но ви дадохме законодателна програма, направи коментар към ГЕРБ още Корнелия Нинова на парламентарния. „Парламентът не работи пълноценно, мисля че дори поставихме рекорд за най-краткото заседание, как изглежда това извън тази зала- зле“, посочи тя. „Правителството няма законодателна програма, в предизборната кампания обещавахте, че сте готови да управлявате и влизате с летящ старт“, коментира тя и уточни, че стартът се оказва не летящ, а фалстарт.

Корнелия Нинова обясни, че от началото на работата на парламента има внесени 6 законопроекта - 4 от тях от БСП, 1 от „Воля“ и 1 от ГЕРБ, както и 1 оттеглен от ГЕРБ и „Обединени патриоти“. „Преди изборите - доходи и сигурност на народа, сега тези същите неща само че за управляващите“, посочи лидерът на БСП. Тя обясни, че по време на парламентарния контрол ГЕРБ са задали 1 въпрос, „Обединени патриоти“- 3, а БСП- 48. „По-важното е, че министрите на Бойко Борисов са отговорили само на 5“, заяви тя. „Управляващите не изпълняват и ангажимента си за парламентарен контрол“, каза още Корнелия Нинова.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика