На 22 януари 2019 да почерпят

Западът против глобализацията И Путин няма да участва в срещата в Давос

Задължават със закон президента на Киргизстан да носи националната шапка

Георг Георгиев: Поне година таксите за българите във Великобритания няма да бъдат променяни

5-годишно дете почина от пневмония след прекаран грип

Ципрас: Македонците разграничават своята идентичност от древногръцкото наследство

Транспортната комисия в ЕК решава за бъдещето на пакета „Мобилност“

ЕС отхвърля възможността за преговори с Лондон по сроковете на предпазния механизъм

Седмица на македонското кино стартира в София

Красиви изпълнения на кънки откриха ледената пързалка в Благоевград (СНИМКИ)

Талибаните и специалния пратеник на САЩ разговарят в Катар

Москва обеща ответни действия заради новите санкции на ЕС по случая „Скрипал

МВР: Шофирайте с повишено внимание в района на Ихтиман по АМ „Тракия“

Илюзията „Титаник“ никога не потъва Премиера в сатирата на пиеса от Христо Бойчев

Фалшификации с ТЕЛК разкрити от прокуратурата МВР и НОИ (обзор) Пенсионери по инвалидност не знаели от какво са болни

Нинова иска по-големи субсидии за производителите на плодове и зеленчуци

„Настояваме за преразпределение на субсидиите така, че по-голямата част от тях да се насочи към производителите на плодове и зеленчуци. Българското производство е чисто и качествено, но е неконкурентоспособно спрямо вносните стоки заради по-голямата субсидия на другите европейски страни“. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова на среща с производители на зеленчуци в пазарджишкото село Карабунар. Тя припомни, че това е предизборен ангажимент на ГЕРБ и изрази надежда поне него да изпълнят, предвид всички откази да изпълняват програмата си, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Пред тях тя обяви, че в четвъртък БСП за България внася в парламента закона за храните, с който търговските вериги се задължават да продават определен процент българско производство от съответния регион. „Този опит сме го видели в Румъния, Унгария и други европейски страни, които защитават родното си производство“, допълни Нинова. Тя припомни, че законопроекът е изготвен заедно със Съюз Произведено в България, където членуват над 1500 производители.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Добре говорите за производството на зеленчуци и плодове, ама защо не поставихте този въпрос по-рано и непрекъснато да напомняте на управляващите, сред които на 3 пъти и БСП, че тези отрасли на земеделието загиват! Та дойде Б.Борисов и даде парите , койито бяха предназначени за дребните и средни производители , на много едрите земевладелци, каквито се оказа, че няма в цяла Европа – фирми, владеещи по 500 хил., 700 хил., та дори в Добруджа и видинско – над 1,2 млн. дка земя и те хем ползват субсидиите от ЕС – до 80 лв/дка и произвеждат зърнени култури, хем ги изнасят извън ЕС. Това беше грамаден грабеж, виновник за което е лицето Б.Б. За градинарите и лозарите или нищо, или почти нищо. Идете в Македония и на сръбската граница в СЗ България. Тамошните селяни ще ви напомнят, че преди Прехода идваха в България да купуват зеленчуци, плодове и грозде, а сега българските селяни масово ги купуват от сърбите и македонците. Ама в посочените страни управляващите си запазиха селяните, а в България „демократите” ги изгониха и те се пръснаха по цяла Европа. И сега с овчия си акъл гласувахме къде доброволно , къде доброзорно пак за ГЕРБ…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.