Нинова: Кризата с водата е политически въпрос, не е само пернишки

Кризата с водата е политически въпрос, той не е просто една криза. И не е само пернишки въпрос - това е вече национална криза. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по БТВ.

"Поисках среща с главния прокурор по искане на жителите на Перник. Преди Нова година бях на среща в общината, срещнахме се с жителите на града, обсъдихме кризата и те ме помолиха, тъй като нямат достатъчно информация да проведа среща с главния прокурор, да поискам информация води ли се разследване за ремонта на стената, но и вървят слухове, че е източен язовирът, за да е по-евтино", каза тя.

Нинова обвини и правителството в умишлено укриване на информация, свързана с боклука, опасна за българите. "Бившият министър на икономиката Ивелина Василева каза, че не е внасян болничен отпадък у нас", поясни лидерът на левицата. "Аз разполагам с писмен документ - отговор на въпроси от господин Горанов до наши колеги, народни представители, зададени преди, в който пише: "Общото количество внесени от трети страни болнични отпадъци и отпадъци от фармацевтични производства, в това число утайки, през периода 2014 - 2019 г., е 2,9 тона", посочи Нинова.

Според нея това е още един повод за вот на недоверие, който от партията внасят на 20 януари, а другите точки в него ще са свързани с водната криза, корупцията и безхаберито, обясни лидерът на БСП. Тя потвърди и думите си за геноцида в Бобов дол и заяви, че след среща с жителите, те са й казали, че има бум на хепатит А сред деца и случаи на туберкулоза.

"Карат се на ден десетки боклуци от третия свят и се горят в ТЕЦ-а, като се смесват с въглища, а остатъкът се заравя в открития рудник в Бобов дол", твърди лидерът на БСП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика