Нинова към Радев: Бихме подкрепили правителство на "Има такъв народ" при четири условия (ВИДЕО)

Президентът не изключва да връчи третия мандат на БСП

Kонсултациите ни с вашата група са важни, хилядите български граждани, които ви подкрепиха, свързват с вас надеждите си за по-социална, солидарна и справедлива България. Вашият дългогодишен опит в парламентаризма са изключително важни в намиране на баланса. Предизвикателствата пред страната ни са значими и изискват съставяне по възможно най-бързия начин на отговорно и оперативно управление в лицето на един нов кабинет. Това заяви президентът Румен Радев по време на консултациите с БСП за съставяне на ново правителство.

Този кабинет не може да бъде плод и на безпринципна коалиция, защото това само може да задълбочи кризата.
При тази динамична обстановка, не изключвам на базата на тези консултации хипотезата и за трети мандат. Ще задам този въпрос, както на вас, така и на следващите парламентарни групи, при постигане на тази хипотеза за трети мандат вашата готовност и намерения за съставяне на кабинет, допълни Радев.

Имаме последователна политика и ясни, конкретни решения по всички въпроси. Нашата партия смята, че сега е необходимо да се състави стабилно правителство предвид тежката криза - икономическа, здравна и социална, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ, бихме подкрепили правителство на втората политическа сила, ако ни потърсят за консултации, при следните няколко условия: да се предприемат спешни стъпки за преодоляване на икономическата, здравната и социалната криза, да се започне обективна и задълбочена ревизия на управлението на Борисов, бързи и конкретни стъпки по Плана за възстановяване и устойчивост, както и нови изборни правила, които да гарантират прозрачност и честност на изборите. По тези четири приоритета ние сме абсолютно готови, заяви Нинова.

Що се отнася до това ако, и когато решите да връчвате трети мандат, и ако той е при нас, тогава ще съберем нашите колективни органи на партията и ще решим какво да правим, каза още лидерът на БСП.

https://www.facebook.com/President.bg/videos/536825423967874

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика