Нинова настоя АДФИ и Сметната палата да проверят сделките на община Пазарджик

Паралелната държава, задкулисието и управлението на далаверата е обхванало не само централното равнище в държавата, а и областните и местните власти. Това се отнася и за Пазарджик. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на посещение в града, съобщиха от пресцентъра на партията.

Категорично се противопоставяме на практиката, при която се правят обществени поръчки с по един участник, като по този начин няма конкуренция и се гарантира спечелването им от една фирма”, каза Нинова. Тя добави, че левицата се противопоставя на практиката- конкурсите да се правят на занижени цени, защото по този начин се ощетяват и общинските интереси, и тези на хората.

„Това се отнася и за отдаването на паркинги, и за санирането, и за горите; промяната в предназначението на общински имоти, с цел на занижени цени да се дадат на едно лице, после да се препродадат. Пазарджик е ярък местен пример на задкулисие и паралелна държава. Искаме Агенция държавна и финансова инспекция и Сметната палата да проверят сделките на община Пазарджик – отговарят ли на изискванията на законите, има ли прозрачност, конкуренция, как са вземани решения, нарушения при обществените поръчки и концесиите. Да се произнесат двете институции”, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Според нея в борбата на БСП срещу паралелната държава няма „наши и ваши”. Борбата е на всички равнища и срещу всеки, който по някакъв начин с действие, или бездействие помага на тази паралелна държава. Това се отнася и за нашите общински съветници в Пазарджик, които са подкрепили решения, които не приемаме.

Като други проблеми на областта, които будят безпокойство, Нинова посочи обезлюдяването и отиването на много млади хора в чужбина, както и използването на държавните служби от управляващите за назначения, като критерият за това не са качествата на хората, а партийното им членство.

Коментари

Задължително поле