Нинова: Националният съвет реши да свикваме заседание на 49-ти конгрес на 4 и 5 февруари

Лидерът на БСП Корнелия Нинова

„Националният съвет реши да свикваме заседание на 49-ти конгрес на 4 и 5 февруари.“ Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след заседание на Националния съвет на партията.

По думите й НС е одобрил комисии, които да подготвят това заседание на конгреса. „Първо Комисията по публични политики и съветите да подготви предизборна платформа за предсрочните парламентарни избори през 2017 г. Второ създадохме специална комисия, която да направи анализ на досегашните коалиционни предложения в „БСП лява България“, каза Нинова.

„Трето комисията по партийна дейност да подготви проект за нов устав на партията, който да бъде готов до края на декември“, коментира Нинова. По думите й през целия януари месец той трябва да бъде обсъждан в структурите на партията.

„Целта на всички тези промени е промяната в БСП“, заяви лидерът на партията. Според нея това е като отговор на гласуването на хората на референдума. „Всички политически сили, експерти се втурнахме да обсъждаме мажоритарната система на изборите. Ние ще участваме в тези обсъждания", каза тя и обясни, че от БСП са разбрали вота като желание на хората партиите да се променят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика