Нинова на въпрос част от политическото задкулисие ли е Георги Гергов: Да!

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини подалия оставка от ръководството на партията пловдивски лидер и бизнесмен Георги Гергов, че е част от политическото задкулисие, което я подлагало на натиск за включване на левицата в управляваща коалиция с ГЕРБ.

 "След изборите имаше група за натиск върху мен от политически лица, от моята партия и външни фактори - да направим голяма коалиция с ГЕРБ", заяви Нинова по БТВ. Тя припомни, че левицата има политическо решение против подобна коалиция.

„Въпреки това натискът продължи. След това беше за назначението на Деница Златева. Този натиск е, за да се прави голяма коалиция”, посочи Нинова. Тя бе категорична, че трябва да има ляво и дясно в политиката.

„Втора причина за натиска са  действията ми за промяна в БСП.  Имаше съпротива. Имаше и хора на Конгреса, които действаха задкулисно. Казах им стоп, до тук. Председателят ще се избира от цялата партия. Всеки социалист ще избира председателя си”, изтъкна лидерът на БСП.

На въпрос дали вкарва Георги Гергов в политическото задкулисие, за което говори, тя заяви: "Да".

По думите на Нинова участието на Георги Гергов в среща с главния прокурор Сотир Цацаров и Сашо Дончев е хвърлил съмнения върху БСП. „Той е политическо лице, той е член на ръководството и ние не приемаме за нормално да се правят такива срещи“, коментира още Нинова.

По повод твърденията на Гергов за тайни срещи, Нинова обясни, че скоро е имала среща с главния прокурор Сотир Цацаров, но тя не е била в кабинета на Гергов, а в кабинета на Цацаров в прокуратурата. Двамата са обсъждали последния доклад за наблюдение на правосъдната система, както и предложението на БСП за промени в Наказателно-процесуалния кодекс, предвиждащи отпадането на маловажния случай и съкращаването на наказателния процес.

Нинова заяви, че няма за какво да се извинява на Гергов и, че отстраняването му е било правилно политическо решение.

"Въпросът за Георги Гергов е приключен - той подаде оставка, която е приета", категорична бе Корнелия Нинова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика