Нинова на 1 май: Социалисти, да осветим паралелната държава!

Снимка: Цветан Томчев

Нека да осветим паралелната държава, тъмната страна на управлението. Това призова лидерът на БСП Корнелия Нинова на митинг-протеста на БСП срещу "срещу корупцията, мизерията и бедността" по повод 1 май Международния ден на труда. Проявата събра хиляди хора пред храм-паметника "Александър Невски". Шествието им достигна пред сградата на Министерския съвет. Партийното ръководство на БСП съпроводи протестиращите от храма до правителствената сграда.

"Социалисти, светнете прожекторите във вашите градове и села, не се страхувайте, за да има светлина и да се види, че тяхното управление и в местната власт е обрасло с шуробаджанащина, с далавери и кражби. Нека от днес тази светлина да тръгне по цялата страна, за да се види истината, за да дадем сили и смелост на народа си, защото един милион и половина живеят под прага на бедност", каза Нинова.

Четиристотин хиляди живеят с по-малко от минималната заплата, изтъкна лидерът на БСП.

"С вас сме, г-н Радев. Този народ ви подкрепя тук. Продължавайте така! Нека да осветим онова лице на управлението, истинското, а не другото, което всеки ден от телевизорите ни убеждава, че държавата цъфти, а народът живее в благоденствие. Истинското лице на управлението е пропито от кражби и корупция. Прожекторите вече светнаха, скъпи приятели, но отвън“, посочи Корнелия Нинова.

„Докладът на Държавния департамент на САЩ, г-н Борисов, ви каза, че цялото ви управление е пропито от корупция, че няма свобода на словото, че газите човешките права в България. Най-авторитетните европейски институции и издания ви казаха - „На върха на председателството на Европа е най-корупмпираната и най-бедната държава, управлявана осем години от г-н Бойко Методиев Борисов“, обърна се лидерът на БСП към премиера Бойко Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика