Нинова: Борисов ми предложи Деница Златева да остане в кабинета на ГЕРБ, аз отказах

Герджиков: По никакви теми не съм разговарял с Корнелия Нинова

„Аз не съм Бойко Борисов. Нито със смс-и, нито със срещи или обаждане към Вас, никога не бих си позволила политическа намеса в решенията на служебен кабинет, на който Конституцията е отредила определен статут“. Това заяви председателят на ПГ на „БСП за България“ Корнелия Нинова от парламентарната трибуна и благодари на служебния премиер Герджиков, че е бил коректен да обясни: „ По никакви теми не съм се срещал и разговарял с Корнелия Нинова.“

Според нея Конституцията, законите на страната и моралът не позволяват на политическа партия да се меси в избора на служебен кабинет. „Това е нормалното, но три месеца се обясняваме защо това е така. Това показва колко е сбъркано политическото мислене на прехода и какво е задкулисието“, коментира тя. „Няма да ви позволим да вмените на БСП някаква вина на служебния кабинет, защото в тази държава ще има принципи, прозрачност, морал и ние ще ги отстояваме. А те са: служебен кабинет е разписано какво може да прави в Конституцията и никой няма право от политически сили да се меси“, категорична е Нинова.

Председателят на БСП подчерта, че единственото участие на БСП в служебния кабинет е с вицепремиера и министър по европредседателството Деница Златева. „Затова носим отговорност и качествата на човека от БСП, който участва в кабинета, са оценени високо. Получих обаждане от Бойко Борисов, който ми предложи Деница Златева да остане в кабинета на ГЕРБ. Това е признание“, допълни председателят на левицата. Тя посочи, че е декларирала от името на парламентарната група, че няма да допусне договорки и задкулисие, извън общественото внимание. „И за да няма повече въпроси и спекулации, отказах на г-н Борисов това предложение.

Въпросът е принципен – ще работим заедно за европредседателството, но не можем да правим колаборации с управляващо мнозинство, с което нямаме допирни точки по програмите“, каза още Корнелия Нинова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика