Нинова остана без право на изказване в дебатите по оставката на Валери Симеонов

Председателстващият заседанието Емил Христов от ГЕРБ закри разискванията, след това лидерът на БСП вдигна ръка

Лидерът на БСП Корнелия Нинова остана без право на изказване в дебатите в Народното събрание по оставката на вицепремиера Валери Симеонов и кандидатурата на Марияна Николова.

След като попита три пъти има ли желаещи за изказване, председателстващият заседанието Емил Христов от ГЕРБ обяви дебатите за закрити. После той изрази намерение да даде думата на Нинова, защото не забелязал вдигнатата й ръка. След известно колебание Христов обяви, че не може да й разреши изказване при закрити дебати.

Дайте ни думата, за да не я вземем от друго място, призова Валери Жаблянов от БСП. Според Данаил Кирилов от ГЕРБ Нинова и още двама депутати от левицата са пожелали думата, чак след като дебатите са били обявени за закрити.

След поредица от забележки по начина на водене, по предложение на ДПС беше обявена 15-минутна почивка, по време на която председателският съвет на Народното събрание да вземе решение по казуса.

Записът на Канал 3 (на 15-ата минута от видеото) от ситуацията показва, че никой не е вдигнал ръка за изказване в момента, в който Христов обявява разискванията за закрити. През това време Нинова и предишният изказал се - Драгомир Стойнев, разговарят помежду си. Чак след като председателстващият обявява дебатите за приключили, тя вдига ръка.

 

Коментари

Задължително поле