Председателят на ВКС плаши колегите си с дисциплинарки, ако не решат правилно делото Полфрийман Лозан Панов си позволи да притиска върховните съдии Жанина Начева, Бисер Троянов и Надежда Трифонова "максимално да съкратят срока си за произнасяне" за свободата на австралиеца

Привлякоха като обвиняема жената, задържана за убийството в Костенец

Каракачанов: Във ВВС тече активен процес на поддръжка и модернизация на наличната техника

Жертвите на „Хагибис“ са вече 56

Пътешествие до три дестилерии в Шотландия ще спечели посетител на Уиски Фест София 2019

Комисар Мария Габриел: Университетите имат ключова роля за запазването на Европа като световен лидер в науката

Книга за Живков изчезна за ден от щандовете

Андре Токев стана дядо

Удължиха с два месеца разследването на катастрофата с Местан

Вицепремиерът Николова инициира работна среща за увеличаване на наказанията за компютърни престъпления

Моника Валериева проговори за козметичния си бранд Моделът разкри как се финансира и върху какво работи

Песков: Поддържаме връзка с турските власти за операцията в Северна Сирия

Google вади нов лаптоп Новата машина се очаква на 15 октомври

Бутат още опасни съборетини в Максуда

Нинова: Отговорните за кражбите от оградата да бъдат наказани

„Управляващите искат да заметат следите от лошото строителство на оградата по границата чрез ремонта и да продължат да крадат.“ Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента. Тя подчерта, че това са парите на хората, които са  изкарани от заплати, платили са данъци и някой в държавата ги краде при строителството на оградата.

„В деня, в който прокуратурата съобщава, че е образувала досъдебно производство по случая с оградата, ГЕРБ и ОП внасят поправка в Закона за обществените поръчки, с който искат ремонтите и поддръжката на оградата да бъдат освободени от общия режим на обществени поръчки и да се правят с пряко договаряне. Настояваме този закон да бъде изтеглен спешно. Ако утре го вкарат в зала, няма да го подкрепим и ще положим всички усилия да блокираме приемането му на две четения, както те се канят да го направят“, каза още председателят на БСП.

Корнелия Нинова припомни, че БСП е получила отговор от специализираната прокуратура-  докъде стигна разследването за строителството на оградата. „От този отговор разбираме, че специализираната прокуратурата е организирала досъдебно производство. Фактът, че това го е направила специализираната прокуратура, означава, че то е образувано за допускане на престъпления от висши длъжностни лица, защото специализираната прокуратура се занимава с този кръг лица“, каза още лидерът на левицата. Тя обясни, че докладът на ДАНС не може да бъде предоставен, тъй като е част от доказателствения материал, но в правната комисия главният прокурор е обяснил, че в него има констатации за завишаване на цените и за неупражнен контрол при строителството. „Всичко, което сме казали досега за оградата, това, което беше и част от вота на недоверие за корупция, към днешна дата се потвърждава. Краде ли правителството на Бойко Борисов от строителството на оградата? От това писмо, очевидно, отговорът е да“, коментира тя. Нинова заяви, че очаква прокуратурата да свърши разследването докрай, обективно и бързо и:  „Длъжностните и политическите лица, които са отговорни за тази далавера, за кражбите от оградата, да бъдат наказани.“

Елена Йончева: Искат да продължи корупцията

Снимка БСП
Снимка БСП

„Писмото на специализираната прокуратура означава, че имат достатъчно основания за извършено престъпление“, каза  народният представител Елена Йончева. По нейните думи многомесечните усилия на БСП на този етап завършват с успех. „Още на 9 юни внесохме сигнал в ДАНС и прокуратурата за корупционни практики при строителството на оградата. Многократно давахме информация, с което искахме тази тема да не бъде покривана“, коментира народният представител. Тя припомни, че е направила и журналистическо телевизионно разследване, за да може тази тема да бъде подкрепена с доказателства. „Беше направен опит тази корупция да бъде засекретена. Фактът, че строителството на оградата попадна в обектите за национална сигурност, е само един опит- всичко, което се случва и цялата информация за корупция да не стигне до българската общественост“, подчерта Йончева. По нейните думи през Закона за обществените поръчки няма да минават по-нататъшните поправки на тази ограда и поддръжката й. „Това се прави, за да продължи корупцията и да не се види качеството на това съоръжение“, каза още народният представител.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. СТАВА ВСЕ ПО ЯСНА ЛИНИЯТА , ПЪТЯТ ПО КОЙТО Е ТРЪГНАЛА БСП С ИЗБИРАНЕТО НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА НАЧЕЛО .ПОСЛЕДНИТЕ НЯКОЛКО СЕДМИЦИ СА ЯРКО ДОКАЗАТЕЛСТВО! ЗА НОВИЯ ПЪТ , ЗА НОВАТА ЛИНИЯ НА ПОВЕДЕНИЕ , КАТО ДОСТАТЪЧНО Е ДА СЕ ПРОСЛЕДИ ПОВЕДЕНИЕТО НА НЕКОЛЦИНА ОТ КРЪГА ОКОЛО НЕЯ !
    НАЙ ЯРКИЯТ И ПРЕДСТАВИТЕЛ Е ДРУГАРЯ ЖАБЯНОВ!!!!!.ПОВЕДЕНИЕТО МУ ИЗЧИСТИ ИСТИНСКОТО СЪСТОЯНИЕ И ФИЗИОНОМИЯ НА ОБРКЪЖЕНИЕТО .ЯВНО , БСП-НИНОВА ТРЪГВА ПО ПЪТЯ НА НЕОКОМУНИЗМА , ВЪЗПРИЕМАЙКИ ЯРКАТА МУ ПЕВОЛЮЦИОННА РЕТОРИКА , ДОПЪЛНЕНА ОТ ВИЗУАЛНА ,ГНЕВНА ИЗЯВА В СТИЛ ВИШИНСКИ !!!!ПОЗИЦИЯТА И СРЕЩУ ПЕС Е ЯРКО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ТАЗИ ЛИНИЯ
    СТИЛ И ФОРМА НА ПОВЕДЕНИЕ .
    ЩЕ БЪДЕМ СВИДЕТЕЛИ НА ДРАМИ В БСП .! ТОВА Е НЕМИНУЕМО …….

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.