Нинова поиска замразяване на депутатските заплати до 2021

Лидерът на БСП Корнелия Нинова аргументира предложението си с отчайващата бедност в страната.

БСП е алтернативата на ГЕРБ, заяви лидерът на левицата, но призова за национално съгласие срещу демографската катастрофа

Парламентарната група на БСП ще внесе предложение за замразяване на депутатските заплати в рамките на 4-годишния мандат на Народното събрание и то със задна дата, края на 43-то НС. Това обяви от трибуната на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова. Пред “Труд” тя припомни, че възнагражденията на народните представители се формират на база на средната заплата в обществения сектор. Месечната заплата на депутат е равна на три средномесечни заплати по данни на Националния статистически институт. Към края на 2016 г. средната заплата в обществения сектор е 1033 лв. “Някои ще нарекат това популизъм. За нас то е солидарност и съпричастност. И личен пример”, каза Нинова.

В първия пленарен ден Корнелия Нинова отново подчерта, че БСП е алтернативата на ГЕРБ. “В политиката има и морал - да не предаваш тези, които ти вярват и те следват. Близо един милион българи вярват, че ние от “БСП за България” носим промяната. Няма да ви предадем!”, обърна се към избирателите на левицата лидерът на БСП. Нинова очерта и два ключови въпроса във външнополитически план - гарантиране на суверенитета и националната сигурност и бъдещето на България в обединен и силен ЕС. “По време на нашето председателство ще започне и фактическото напускане на Великобритания. Изключително важно е да защитим интересите на българите, които учат, работят и живеят в Обединеното кралство”, каза Нинова. И допълни: “Има още една тема, по която призовавам за национално съгласие - демографската катастрофа, пред която сме изправени.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика