Нинова свиква вътрешен референдум

Старото ръководство стяга „приятелски огън“ срещу лидера

Висши социалисти със забрана да говорят за коалиция преди допитване до членовете

Лидерът на БСП Корнелия Нинова наложи ембарго на своите да коментират варианти за евентуално участие на БСП в управлението с ГЕРБ. На извънредно заседание на Изпълнителното бюро в сряда Нинова била категорична, че такава тема не стои на дневен ред. А човекът в партията, който може да вземе отношение в момента, е само тя. И припомнила на ръководството на “Позитано” 20, че управленски коалиции в БСП ще се решават след вътрешнопартиен референдум.

Ако мандатът за правителство дойде при нас, националното допитване до социалистите може да се състои в рамките на няколко дни, уточниха от БСП. Очаква се на заседанието на Националния съвет в петък да бъде повдигнат въпросът за това има ли натиск за съставяне на кабинет с участието на ГЕРБ и БСП. Както и “приятелски огън” по Корнелия Нинова от страна на предишното ръководство на социалистите. Янаки Стоилов вече заяви, че “в началото на кампанията БСП стоеше по-добре, но в последните тя проигра шансовете за победа с непремерени изявления на нейни представители и със самонадеяното поведение на Корнелия Нинова”.

В петък обаче лидерът на БСП ще представи пред членовете на пленума цялостен анализ с успехите и грешките на партията по време на предизборната кампания.

инова вече обяви, че резултатът от парламентарните избори е най-добър за БСП от 2009 година насам. Подкрепата за социалистите през 2013 година е била 26%, през 2014-а - 15%, а сега 27,2%. Партията е увеличила подкрепата си от българите в чужбина 5 пъти, а броят на младите, гласували за БСП, е нараснал с 15 процента.

Коментари

Задължително поле