Нинова срещу гей-браковете: Това е заплаха за децата

Няма да се съгласим с еднополовите бракове и с осиновяването на деца от такива двойки, какъвто и натиск да се оказва върху нас, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по Дарик радио. Да пазим децата, призова тя и изтъкна, че е против гей-браковете.

"Казвам го от свое име, че няма да се съгласим какъвто и да е натиск да се оказва върху нас, защото това е България, българското национално общество, българските традиции, християнското семейство и най-вече децата. Това е заплаха за децата. Имам случай на колега от онзи ден, на когото детето му се обади в парламента да го пита какво е. Защото му дали да попълни анкета дали е момче, момиче или друго, да не изреждам всичките 14 разновидности. Какво е това, бе хора?! Децата трябва да пазим! Нека тези, които имат различни усещания и схващания - добре, уважаваме ви, че сте различни, бъдете различни, но не ни натрапвайте това".

През седмицата Корнелия Нинова отказа да шества заедно с прайда: "Мисля, че много ясно отговорих в писмения си и официален отговор. Ясно и категорично заявих, че аз лично съм против гей-браковете и осиновяването на деца от такива двойки".

Нинова попита дали са чути позициите на други партийни лидери: "Скатаха се, за да не разгневят едните или другите. Това не е позиция. Има моменти, в които трябва да вземеш позиция. И смятам, че тук спасяваме българското семейство и българските деца. И го казвам с целия риск, който поемам и с всички удари, които знам, че ще последват оттук нататък върху мен лично. Говоря всичко това в лично качество".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика