Държавното бюро за разследвания в Украйна е повдигнало осем дела срещу Петро Порошенко

Набихме Франция към медалите в Минск

Цигулката и палитрата на Никола Гюзелев стават част от експозицията на Исторически музей-Павликени

„Телетол“ с обвинения срещу АПИ заради електронните винетки

Дипломати гостуваха на кмета на Върбица Общината рекламира минералните извори пред англичани

4 г. бияч се укрива от правосъдието Задържан е във Варна

Орлин Павлов показа дъщеря си (СНИМКА)

Немска овчарка нахапана до смърт от ловни и улични кучета

“Левски“ гледа към грък и белгиец

Министър Владислав Горанов: Преди края на годината може да влезем в чакалнята на Еврозонатата

Бесни жени пращат на съд двойника на Меси

Хорът на варненските момчета и младежи ще изнесе юбилеен концерт

БАБХ изтегли от пазара „салатени миксове“ с неразрешени съставки

Премиерът Борисов: Само на КПП-то между САЩ и Мексико има повече трафик, отколкото между България и Турция Зоран Заев не успя да дойде на Икономическия форум в Пловдив

Арестували Майкъл Рапапорт за преследване на колежка

Нинова чисти депутати от ръководството на БСП (обзор) Стари партийци недоволни, управлявала еднолично

Вече има четирима заместници – Кирил Добрев, Деница Златева, Владимир Москов и Стефан Данаилов

Тежки обвинения към ГЕРБ от „Позитано“ 20

Петима депутати бяха извадени от Изпълнителното бюро на БСП по време на заседание на Националния съвет. По предложение на председателя Корнелия Нинова от ръководните си постове бяха махнати Красимир Янков, Иван Ченчев, Стоян Мирчев, Александър Симов и Весела Лечева. Позициите си в ИБ на формацията и в парламентарната група запазиха Стефан Данаилов, Валери Жаблянов, Драгомир Стойнев и Крум Зарков.

Действията на Нинова предизвикаха недоволството на по-старите партийци на столетницата.

„Погрешен подход е да се разделят парламентарната група и ИБ. Промените показват, че са основателни обвиненията срещу лидера на БСП (Корнелия Нинова – б.а.), че управлява партията еднолично“, обясни предишният председател на левицата Михаил Миков преди заседанието.

По-краен беше Георги Божинов, който е член на Националния съвет.

„Срамувам се от начина на провеждане на гласуване. Цялата процедура при изборите за ново ръководство беше такава, че да няма тайно гласуване“, обясни Божинов. А Красимир Янков подчерта, че изкарването на голяма част от депутатите от ръководството е рискован ход от страна на Нинова.

„Понякога има решения, които трябва да бъдат взети и в самата парламентарна група. Точно в тези моменти тежат мненията и аргументите на членовете на ръководството на партията“, каза Янков.

След промяната в ИБ Националният съвет премина към гласуване на заместник-председатели на Нинова. За такива бяха избрани Стефан Данаилов, Кирил Добрев, кметът на Гоце Делчев Владимир Москов и доскорошният служебен вицепремиер за европредседателството Деница Златева. До вчера Корнелия Нинова имаше само един заместник в лицето на Данаилов. Сега той ще отговаря за публичните политики на партията. Добрев ще се грижи за вътрешната политика, а Златева – за международната. Ресорът на Москов е „Местна власт“.

По време на речта си пред пленума преди гласуването Корнелия Нинова отправи тежки обвинения към управляващите.

„Няма друго правителство, което за по-малко от месец след изборите да е подменило вота на българските граждани, които са гласували за тях. Приоритетите образование и здравеопазване на ГЕРБ и „Обединените патриоти“ се видоизмениха неузнаваемо до закон за вечните концесии и закон за удължаване срока за строителство върху земеделски земи, променили своето предназначение“, каза Нинова.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Какво да коментираме?! Коментирайте вие.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.