НКЖИ: Очаква се до 1 час движението на влаковете в междугарието Калояновец – Михайлово да бъде възстановено

Снимка: Архив

В 17.10 часа, на прелез в междугарието Калояновец – Михайлово, при опит за преминаване при спуснати бариери, лек автомобил е бил ударен последователно от преминаващите в момента бърз влак 8612, пътуващ по направление Бургас – София, и пътнически влак 80114 от Стара Загора за Пловдив. Водачът на автомобила е загинал. Това съобщиха от пресцентъра на НКЖИ.

Преустановено е движението на влаковете в участъка. Превантивно е изключено и напрежението в контактната мрежа. В момента на мястото се извършват следствени действия. Очаква се до 1 час движението да бъде възстановено.

Ръководството на „Национална компания „Железопътна инфраструктура” за пореден път призовава водачите на пътни превозни средства да бъдат внимателни, да спазват правилата за движение по пътищата. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници. Инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, отнемат от личното време на пътниците, ползващи железопътен транспорт, и предизвикват значителни икономически загуби за НКЖИ и железопътните оператори. „Неизмеримо по-важни от материалните щети са човешкият живот и здраве“, добавят от НКЖИ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България