Новак Джокович изживява една от най-големите кризи в кариерата си

Новак Джокович вероятно няма да блести още дълго на тенис кортовете. Последната част от кариерата му няма да се запомни с добро.

Сръбският ас все още няма титла през 2024 година. Сушата продължава от ноември 2023 г., когато той триумфира на финалния Мастърс в Лондон, което означава, че седем месеца той не е спечелил нищо и ще остане така поне до началото на американското турне през август.

Олимпийския турнир в Париж може да бъде спасението на сезона и сбъдването на последната мечта в кариерата му, защото олимпийското злато е единственото, което му липсва. Този турнир се играе от 27 юли до 4 август.

Въпреки това е ясно, че Джокович изживява най-голямата криза в кариерата си за 2024 година. Той чака най-дълго за купа и през 2006 г., когато спечели първата титла в кариерата си точно през юли, както и през 2018 г., но тогава се връщаше от контузия. За да се влошат нещата тази година, Джокович има само един изигран финал, този на Уимбълдън преди дни, в който загуби от Карлос Алкарас. Също така е ясно, че през втората част на сезона той е изправен пред спад в световната ранглиста, тъй като единственият шанс да спечели точки са Мастърсите в Канада и Китай, където не е играл миналата година. Той трябва да защитава титлите си в четири турнира с общо 5300 точки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт