Нова акция на водолази за следи от Янек (обзор)

Водолази от Монтана претърсват втори път за последните 12 дни язовир “Дяково”, където се предполага, че е било хвърлено тялото на издирвания Янек Миланов.

Таен свидетел казал, че трупът на издирвания е в язовир “Дяково”

Утре търсенето продължава

Втори човек изчезнал мистериозно в района на Дупница преди седмица

Водолази претърсиха за втори път язовир “Дяково” за следи от изчезналия на 31 юли т. г. Янек Миланов от Дупница. По информация на “Труд”, кръгът на издирването се е стеснил именно там, защото свидетел, чиято самоличност се пази в тайна, е посочил мястото на полицията. На няколко пъти бяха претърсвани полетата около село Крайници, но не беше открита и следа.

Водолази с лодки обхождаха днес язовира, а в акцията участваха и униформени от Дупница, Кюстендил и Дирекция на полицията. Ако времето позволява, претърсването ще продължи и утре.

Янек Миланов изчезна безследно, след като се качил в джипа на Васил Капланов - Каплата, охранител на Братя Галеви. Бодигардът подозирал Янек, който живее във Франция, че поддържа интимна връзка с жена му. Каплата е заподозрян за изчезването, но в ареста не е заради Янек, а за заплахи за убийство към председателя на местния мотоклуб Димитър Недев, който коментирал изчезването на Миланов.

Полицията в Дупница вече седмица търси втори човек, който сякаш е пропаднал вдън земя. 53-годишния Димитър Георгиев, който работел в хижа “Ловна” до Паничище, излязъл на 28 ноември и повече никой не го е виждал. Около 30 полицаи през уикенда претърсили местността, но без успех. Близките му звънели по телефона на Димитър, но той бил изключен. Преди да изчезне, Георгиев бил умислен и само два пъти излязъл от стаята си само, за да хапне. В събота говорил по телефона с жена, след това тръгнал нанякъде и повече никой не го е виждал.

Коментари

Задължително поле