Нова акция срещу трошките в центъра на Пловдив стартира през септември

Нова голяма акция по принудително преместване на излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС) от центъра на Пловдив стартира още с първия ден на септември, като битката ще продължи не само до края на месеца или годината, а докато не остане дори и една такава трошка.

Това се закани кметът на 85-хилядния район „Централен” в града под тепетата Георги Стаменов, който допълни, че мерките са насочени и касаят само стари коли, паркирани по тротоари, улици, площадки, открити обществени паркинги, зелени площи и други терени държавна или общинска собственост.

3pl4001-2До принудително репатриране се прибягва, когато собствениците на трошките не са изпълнили в срок от 90 дни направените им предписания - да приведат автомобилите си в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за това организации.

От началото на 2017 г. на територията на район „Централен” в Пловдив са съставени над 110 предписания на собственици на ИУМПС и принудително са преместени 25 автомобила със съдействието на служителите на Четвърто РУ на МВР, общинско предприятие „Паркиране и репатриране” и „Българска рециклираща компания” АД.

„Досега над 90% от автомобилите, за които са дадени предписания, се преместват от самите собственици”, коментира кметът на „Централен” Георги Стаменов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България