"Нова бригада" монтира пейки-моливи в Сливен

Неуморната сливенска адвокатка Магдалена Данчева поръча по свой проект, купи и подари нови пейки за градинката пред сградата на Профилираната природо-математическа гимназия в центъра на града. Пейките бяха доставени още навръх Първа пролет, когато гимназията чества и своя училищен празник. Но монтажът бе извършен на 16 април, Деня на юриста.

Пейките са дървени, имитират подредени цветни моливи и подобни няма никъде в региона, а може би и в страната. Адвокат Данчева съобщи, че със съмишленика си от фондация "Старият Бряст" Стефан Стефанов са оформили тревните площи в градинката и са засадили млада фиданка от хилядолетния бряст, който се намира до общината в Сливен.

Създаването на градинката бе обща, безвъзмездна инициатива на преподавателите от гимназията, общината и множество сливенски фирми - от строителя до доставчика на посадъчния материал. Адвокат Данчева и фондацията създадоха "Нова бригада", която почисти накрая терена и го приведе в удобен за ползване вид. Новите бригадири ще оформят по подобен начин още едно пространство в центъра на града - в Попската градинка, където неотдавна кметът Стефан Радев засади също фиданка от Стария бряст. И там ще има пейки-моливи, къщички за птици, къщички за книги и други екстри за отдиха на сливенци. Вече е осигурено и се извършва видеонаблюдение в района.

Адвокат Данчева е основател на първото сдружение - "Брезичка" - за благоустрояване на жилищните квартали в Сливен с доброволчески труд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България