Нова година без заря в центъра на София

Схема на КПП-та, които ще бъдат отворени за преминаване на автомобили и граждани на площад “Батенберг” на 31 декември вечерта. #Източник МВР 

Метрото работи през цялата нощ срещу 1 януари

200 полицаи пазят площад “Батенберг”, проверяват празнуващите на 5 КПП-та

Връщат заради бутилки и дезодоранти

Гражданите и гостите на столицата ще посрещнат Нова година без заря на концерта на площад “Батенберг”. Около полунощ ще има само светлинно шоу с прожектори, но без гърмежи, за да се запази спокойствието на животни, деца и хора с увреждания, съобщи зам.-кметът по социални дейности Надежда Бачева. Тя призова празнуващите на площада също да не използват пиратки или друга пиротехника по време на шоуто на открито.

200 полицаи поемат охраната на площада, който ще бъде ограден с парапети и ленти. Движението по бул. “Цар Освободител” и около бившия царски дворец ще бъде спряно в едно платно в 16 ч на 31 декември, а изцяло в 18 ч, когато ще се довършва изграждането на сцената. Организаторите обещават да отворят булеварда още около 5 ч сутринта на 1 януари, за да не се пречи на най-подранилите шофьори.

Преди и по време на концерта ще бъдат отворени два транспортни Контролно-пропускателни пункта (КПП) за навлизане на автомобили по улиците “Аксаков”, “Дякон Игнатий” и “6-ти септември”. Гражданите ще бъдат пускани след 19 ч през 5 КПП-та (виж схемата), след като бъдат проверявани стриктно. Полицаите няма да пускат хора във видимо неадекватно състояние, както малолетни и непълнолетни без придружител. От МВР заявиха, че униформените ще отпращат посетители, които носят забранени вещи и предмети - огнестрелно и хладно оръжие, пиротехнически изделия, метални и дървени палки, стъклени бутилки, дезодоранти и други предмети, с които могат да наранят себе си и околните.

Водещ на новогодишното шоу ще бъде Мартен Роберто от радио “София”, а в програмата ще участват ViliDJ Brazz & Брас бенд на Националното музикално училище “Любомир Пипков”, Криста,“Остава”, Дони и Нети, Иво Папазов - Ибряма и оркестър “Тракия”, група “Тангра” и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони