Нова група в общинския съвет на Бургас

Община Бургас

НФСБ и СЕК няма да правят втор засега

Нова група се сформира в общинския съвет на Бургас. Това става, след като на последното заседание на съветниците групата НФСБ - СЕК се разпадна при напускането на лидера на СЕК Георги Манев.

Манев се ядоса, че не бе гласувано предложението зам. председателят на съвета и отлюспен от НФСБ Георги Дражев да бъде освободен от поста.

Сега, тъй като много съветници се оказаха "в насипно състояние" /има реално само две групи- тази на ГЕРБ и Реформаторите/, се създава нова.

Тя ще се казва „Заедно за Бургас“, с председател Тодор Ангелов, който стана общински съветник като част от "Коалиция АБВ за Бургас". Останалите в групата са Георги Дражев, Ангел Божидаров /отлюспен от НФСБ/, Стоян Колев /от гражданската смота на БСП/ и бизнесменът Бенчо Бенчев, който бе отлюспен от БСП, след като бе засечен в Истанбул с Митьо Очите. така бройката от задължителните петима съветници, за да има група е покрита и "Заедно за Бургас" е налице.

В ход бе съставянето на втора група- "Патриотичен фронт", която да включва членове на НФСБ- Ивайло Вагенщайн и Милен Ненчев и Георги Манев /председателят на СЕК/ и Кирил Начев /СЕК/. Във вторник обаче стана ясно, че те са се отказали от това да правят група, тъй като трябвало да направят компромиси. "Ще си останем четиримата засега" , каза Ивайло Вагенщайн пред "Труд".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България