Нова детска градина със стълбище-пързалка

Децата ще могат да стигат с пързалка, не само по стълбище, между двата етажа на нова детска градина в столичния квартал „Горна Баня“, между ул. „Н. Милев“ и ул. „Перуника“. Тя ще побира 6 групи. Според проекта на “Тилев архитекти”, който спечели 1-во място в конкурса за инвестиционен проект, зданието ще се състои от няколко цветни къщички.

„Журито премира три проекта: 1. На „Тилев архитекти“. 2. На „Джей Ар Дизайн“ и 3. На „АДА – Агенция Дизайн и Архитектура“, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

„Едно от изискванията на конкурса беше осигуряването на скатен покрив, както и на функционални пространства, хармонична и качествена среда за децата“, каза столичният кмет.

Тя припомни, че тази година в София се строят 15 сгради на детски градини в районите „Нови Искър“, „Лозенец“, „Триадица“, „Подуяне“, „Красно село“, „Люлин“, „Изгрев“, „Овча купел“, „Студентски“, „Витоша“ и „Искър“. В този списък влизат и детски градини, в квартали, които досега нямаше такива – „Кръстова вада“ и „Манастирски ливади-изток“. „Освен това проектираме и нови детски градини и училища в кварталите „Витоша ВЕЦ Симеоново“ и „Манастирски ливади“, съобщи Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България