Нова детска площадка откриха в Монтана

Нова детска площадка бе изградена в центъра на квартал „ Мала Кутловица” в Монтана с усилията и помощта на общинската управа, неправителствени организации и дарители. 3000 лева за строежа на съоръжението са предоставени от Фонда за подпомагане на общностни инициативи, а близо още толкова- от дарения.

Финансовият ресурс на фонда, създаден с решение на Общинския съвет през 2017 г., се формира от средства от общинския бюджет, от Платформа АГОРА, с подкрепата на фондация „Америка за България“ и от дарения.

nova_detska_ploshadka_montana201807a„Проектът на читалището в „Мала Кутловица” за детска площадка бе един от общо двадесет и шестте, които кандидатстваха пред фонда. Благодаря на всички дарители, които се включиха допълнително, за да се осъществи този проект”, заяви кметът на Мотана Златко Живков на откриването на площадката.

Той обеща през следващата година за фонда да бъдат осигурени повече средства от общинския бюджет. Така ще бъдат подпомогнати инициативи на неправителствени организации, читалища, местни културни институции и неформални граждански групи, които работят на територията на Община Монтана. В първият етап от стартирането на фонда са финансирани 6 проекта на читалищата в Славотин, в Монтана, във Винище, в Стубел и в квартал „ Мала Кутловица”.

Отпуснати са средства за закупуване на носии за фолклорни състави, за изграждане на детска площадка, открита сцена и създаване на младежки клуб. Вторият етап за кандидатстване ще стартира след дни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България