Нова екранизация по Стивън Кинг

„Играта на Джералд“ тръгва в края на месеца

стивън кинг

Тази година се завърна модата да се екранизира Стивън Кинг. Кралята на модерния хорър роман винаги е бил популярен в Холивуд, а сега – след новата филмова версия на „То” и разочароващата адаптация по „Тъмната кула” - се задава и „Играта на Джералд”. Филмът е проект на доминиращата стрийминг платформа Netflix, която отхапва все повече пазарен дял и упражнява увеличаващо се влияние в света на киното.

Едноименният роман се смята за едно от по-смелите произведения на Кинг, пише operationkino.net.

28-1

Филмът е дело на Майк Фланаган („Oculus”), чийто „Hush” Кинг сравни с „Хелоуин” на Джон Карпентър.

Ето и официалната анотация на книгата: „Черната нощ на душата… В един топъл октомврийски ден изтъкнатият портландски адвокат Джералд Бърлингейм и съпругата му Джеси отиват в лятната си къща до езерото Кашуакамак. Джералд е планирал уикенд, в който ще осъществи някои от по-необичайните си сексуални фантазии. Той закопчава Джеси с белезници за леглото, но този път тя отказва да участва в играта. От отегчителна ситуацията за нея прераства в кошмар, защото Джералд получава инфаркт и тя остава прикована за леглото в празната къща на пустия езерен бряг.”

Това, което следва, може да бъде описано единствено от Стивън Кинг.

Окована и безпомощна, Джеси потъва в най-мъчителната „черна нощ на душата”. Решена да запази разсъдъка си и да се освободи, тя минава през ада на собствените си спомени и през най- ужасните си страхове, защото в къщата се промъква озверяло от глад куче, а нощем от тъмния ъгъл на спалнята я наблюдава зловещ, сякаш излязъл от преизподнята непознат.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино