Нова зала имат бъдещите педагози във ВТУ

Тя бе открита от ректора проф. Христо Бонджолов и декана проф. Венка Кутева

Ректорът на Великотърновския университет проф. Христо Бонджолов и деканът на Педагогическия факултет проф. д.н. Венка Кутева откриха нова зала, носеща името на проф. д-р Георги Бижков.

Тя се намира в Корпус 5 на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ , където ще се извършва разнообразна образователна, методическа, консултантска и експертна дейност.

„От началото на учебната годината това е третата нова зала, която откриваме. Подготвяме още две, които ще бъдат открити съвсем скоро. По този начин се стремим да обновим материалната база. Проф. Георги Бижков е от хората, които са направили много за факултета, за специалността, за студентите и за университета. Искам да ви уверя, че аз и моят екип ценим всеки, който е допринесъл за издигането на престижа и авторитета на Великотърновския университет. Затова съм изключително радостен с днешното събитие. Да ви е честита новата зала!“, каза проф. Хр. Бонджолов при откриването.

Събитието бе уважено от сина на проф. Георги Бижков, проф. д-р Адриан Георгиев, ръководител на катедра "Музика" във Факултета по науки за образованието и изкуствата в СУ "Св. Климент Охридски".

Проф. д-р Георги Бижков е един от основателите на направлението социална педагогика в България. Той спомогна много за разкриване и развиване на специалност „Социална педагогика“ в Педагогическия факултет на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий".

Събитието е част от честването по повод 25 години от откриването на специалност „Социална педагогика“ и 35 години от създаването на Педагогическия факултет.

Коментари

Задължително поле