Нова заповед на Тръмп ще премахне TikTok от магазините за приложения

Доналд Тръмп, подпис. Снимка: Архив

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа заповед, която забранява всякакви сделки с китайската компания ByteDance и нейните дъщерни дружества, но може да забрани на магазините на App Store и Google Play да предлагат приложението TikTok на потребителите, съобщава Reuters.

Според текста, под забранени транзакции могат да се разбират споразумения, осигуряващи наличието на TikTok в магазините за приложения, "закупуване на реклама в TikTok и приемане на условията на потребителското споразумение при изтегляне на приложението“.

Тази информация още не е потвърдена от Google и App Store.

Американският лидер подписа по-рано две изпълнителни заповеди за забрана на всякакви транзакции с ByteDance и нейните дъщерни дружества. Също така се забраняват и транзакции, свързани със социалната мрежа WeChat и със собственика й - китайския интернет гигант Tencent, както и неговите дъщерни дружества. Забраните и в двата случая влизат в сила в края на септември, след публикуването на постановленията

На 3 август Тръмп обяви, че Microsoft или друга американска компания трябва да закупи TikTok до 15 септември, в противен случай социалната мрежа ще бъде забранена в САЩ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка