Прокуратурата протестира оправдателната присъда на Веселин Марешки

Гери Малкоданска кръсти сина си

Премиерът Бойко Борисов: Отнасяме се като добри стопани към България НСИ отчита бюджетен излишък от 1 921 млн. лв. за 2018 г., дългът на сектор „Държавно управление“ намалява до 22,3% от БВП

Смядово в траур за загиналото семейство при адската катастрофа край Омуртаг

Дженифър Лорънс се омъжи От сватбата й има само една снимка

Потрошиха джип на полицията във Видин

Военни иззеха невзривен боеприпас, открит край Пловдив

Сергей Лавров: Отношенията между Русия и България са основани на дълбоки исторически и културни традиции Работата по второто разклонение на „Турски поток“ ще бъде завършена в срок през 2020 г.

Паспортната дирекция с удължено работно време във връзка с предстоящите избори

Горски педагози демонстрираха авторски уроци Правят сайт и учебно помагало

Германия обмисля да изгради собствен космодрум

Арестуваха двама афганистански мигранти за изнасилване на непълнолетно момиче в София

Посланикът на Русия: „Балкански поток“ ще изведе руско-българските отношения на качествено ново ниво

Чавушоглу: Ако до 35 часа кюрдите не се оттеглят ще продължим с военните действия в Сирия

Нова книга за споделената грижа за деца с бъбречни заболявания

За Деня на българския лекар излезе от печат най-новата книга „Диалог между родител и лекар с грижа за детските бъбреци“ с автор проф.д-р дм Димитричка Близнакова, директор на Медицинския колеж във Варна.

Монографията в три части с акцент върху клиничната и практическата страна на бъбречните заболявания при децата дава необходимите и полезни съвети към родителите как да ги наблюдават, кои симптоми издават съществуващ проблем при тях и как да са  особено  внимателни, когато има  случаи на фамилна обремененост.

Книгата е истинско помагало, което разглежда психологическия аспект на взаимотношенията, свързани с бъбречните заболявания и особено хроничните, между семейство -дете, родител -лекар, дете-детска градина, училище.

Написана на достъпен език, книгата е споделена тревога и грижа за здравето на децата. Както посочва авторката, в нея педиатричната медицина слиза от академичната си непрестъпност и опитва най-трудната стилистика-„приказка“, за деца и възрастни.

Тя се посвещава на покойния вече доайен на педиатрията във Варна доц.д-р Емил Дянков, който е бил председател на Българската педиатрична асоциация -Варна и бивш Републикански консултант по педиатрия за Североизточна България.

Презентацията на книгата пред студенти, преподаватели и приятели ще бъде на 19 октомври в Деня на българския лекар в I аудитория на Медицински университет във Варна.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.