Нова кражба издаде апаш за "удар" на 5 месеца

Полицейски служители от Каолиново задържаха крадец, отмъкнал мобилни телефони от къща в село Средковец, но покрай това го уличиха и в стар обир на скъпа техника. Последната била открита още непродадена в дома му, макар че били минали повече от 5 месеца от "удара".

21-годишният Тасин А. се провалил от алчност - на 9 ноември той се вмъкнал в къщата на жена, докато тя била на работа. Ползвал малък прозорец, чието стъкло било закрепено с гвоздейчета. Като ги свалил, влязъл в къщата и отмъкнал два мобилни телефона, зарядно устройство и слушалки. Излязъл от същото място.

Криминалисти успяли да уличат бившия затворник. Открили в него единия телефон, другия той щедро бил отстъпил на приятел. В къщата му полицаите намерили и ъглошлайф, а Тасин изобщо не знаел как се работи с него. Така той си признал и за кражбата, извършена на 31 май т.г. Тогава взломил ПВЦ-прозорец на работилница в с.Средковец и отмъкнал два перфоратора, два ъглошлайфа, електрожен, трион за рязане на дърва и четири пакета кайма. Без храната всичко е открито. Неясно защо обиграният апаш не е успял да пласира плячката.

Тасин вече е лежал зад решетките за изотчване на чужда банкова карта. Сега най-вероятно отново го грози затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право